sunnuntai, 19 toukokuun

Huvipuiston taloustilanne on ollut vaikea. Dynaamisen hinnoittelun myötä keskimääräinen huvipuistorannekkeen hinta laskee.

Lotta Sillanmäki,

Valtteri Kujansuu

Särkänniemessä on tänä kesänä käytössä dynaaminen hinnoittelu, joka vaikuttaa poikkeuksellisen paljon huvipuistolippujen hintoihin.

Dyynaminen hinnoittelu tarkoittaa, että hinta riippuu päivän kysynnästä. Hiljaisempina aikoina lipun voi siis saada huomattavasti halvemmalla kuin päivinä, jolloin huvipuistoon haluaa moni muukin.

Dynaamisen hinnoittelun avulla asiakkaita voi ohjata rauhallisiin aikoihin.

Edulliset liput asettuvat ajoille, jolloin huvipuistossa on vähiten asiakkaita, eli toukokuun alusta kesäkuun puoliväliin sekä alkusyksyyn.

Myynti- ja markkinointijohtaja Heikki Ihanamäen mukaan Särkänniemi pystyy palvelemaan asiakkaita paremmin, kun asiakasmäärä on etukäteen tiedossa.

– Pystymme vilkkaana päivänä ottamaan ehkä hiukan enemmän kausityöntekijöitä töihin ja miettimään, pitääkö avata lisää myyntipisteitä.

Särkänniemi-rannekkeessa dynaaminen hinnoittelu on ollut käytössä jo useana vuonna, mutta nyt sama hinnoittelutapa on tuotu kaikkiin ranneketyyppeihin. Muita ranneketyyppejä ovat esimerkiksi huvilaiteranneke ja kohderanneke.

Huvipuistopäivä kaikille mahdolliseksi

Särkänniemessä käytiin alkuvuodesta muutosneuvottelut, jotta huvipuiston taloudellinen tilanne saataisiin tasapainoon.

Särkänniemen toimitusjohtaja on aiemmin kertonut Ylelle, ettei säästöpaineita haluta tuoda lippujen hintoihin.

– Haluamme, että huvipuistopäivä on mahdollinen ihan kaikille. Pystymme ehkä saamaan myös uusia asiakkaita meille tämän hinnoittelun myötä, Ihanamäki selittää.

Huvipuiston portilta ostettuna esimerkiksi Särkäniemi-ranneke maksaa 51 euroa. Verkkokaupasta saman päiväkohtaisen rannekkeen saa tällä hetkellä halvimmillaan 26,90 eurolla.

Särkänniemi-ranneke on kaikkein kattavin vaihtoehto, joka sisältää sisäänpääsyn, huvilaitteet, Koiramäen eläinpuiston, Akvaarion ja Näsinneulan näkötornin.

Nyt käyttöön tulevassa hinnoittelussa päiväkohtaisen lipun pystyy vaihtamaan toiselle päivälle, jos vierailupäivänä on kehno sää tai käynnin joutuu muusta syystä perumaan. Jos lippujen hinnat ovat eläneet, pitää maksaa vielä hintojen erotus.

– Toki meillä on edelleen se vanha tuote, mitä ei tarvitse sitoa mihinkään päivään. Sellainen ranneke löytyy. Mutta selkeästi tämä päivään sidottu edullisempi tuote on se, mikä on kiinnostanut asiakkaita, Ihanamäki sanoo.

Lippujen ostaminen portilta vähenee

Kausityöntekijöitä on tänä vuonna palkattu Särkänniemeen hieman viime vuotta vähemmän. Kesäkaudeksi on palkattu 400 työntekijää, ja jonkin verran työntekijöitä rekrytoidaan vielä kesän aikana.

Määrään on vaikuttanut muun muassa aukioloaikojen muutokset. Lipunmyyntiinkään ei tarvita työntekijöitä yhtä paljon kuin ennen.

Yhä useampi ostaa huvipuistolippunsa netistä. Lisäksi Särkänniemen porteille on tuotu lippuautomaatteja.

– Viime vuonna lippuautomaatteja oli kuusi. Tänä vuonna niitä tulee kaksitoista, Ihanamäki kertoo.

Lippuautomaatista voi tulostaa itselleen verkkokaupasta ostetun rannekkeen. Perinteisessä lippukopissa asiointi onnistuu edelleen, jos haluaa asioida henkilökunnan kanssa.

Jaa.
Exit mobile version