perjantai, 25 lokakuun

Lukko luopui Satakunnan maakuntalaulusta jääkiekkoliigan paikallisotteluiden alkuseremoniassa viime kaudella, koska laulun tiettyjen sanojen katsotaan viittaavan liikaa Poriin.

Maakuntalaulu ei kajahda tälläkään kaudella Rauman jäähallissa ennen Rauman Lukon ja Porin Ässien Satakunnan paikallisottelua jääkiekkoliigassa.

Useiden vuosien ajan oli perinteenä sekä Rauman Äijänsuolla että Porin Isomäessä, että joukkueet ryhmittyivät pimennetyssä hallissa kuuntelemaan yhdessä yleisön kanssa Satakunnan laulun ennen kuin kamppailu maakunnan herruudesta alkoi.

Viime kaudella Lukko päätti lopettaa perinteen. Maakuntalaulun poisjäänti alkuseremoniasta Raumalla aiheutti älämölön puolesta ja vastaan.

Tämä särähti maakuntalaulussa raumalaiseen korvaan: Koska Suomen viljelystä uhkaa sorron yö, häätämään käy hävitystä täällä kansan työ. Nousee Satakunnan kansa, entisellä voimallansa, karhun kämmen lyö!

Ässien kannattajat laulavat hallissa mukana erityisesti karhun kämmen lyö! -kohdan kovaäänisesti.

Lukko perusteli laulusta luopumista sillä, että jotkut kokevat sanojen viittaavan liikaa Poriin ja antavan Ässille henkistä yliotetta heti ottelun alussa.

Palautetta tullut molemmille seuroille

Tämän kauden ensimmäiset paikallisottelut pelataan tulevana viikonloppuna. Ässät ja Lukko kohtaavat Porissa perjantaina ja lauantaina Raumalla.

Minkälaista palautetta maakuntalaulusta luopumisesta on tullut?

– Satakunnan laulun pois jättäminen lähti yhteisön palautteesta ja mietimme silloin, että kokeillaan ja katsotaan. Toki jos sitä kovasti toivotaan takaisin, niin mietimme asiaa uudestaan, vastaa Lukon tapahtuma- ja kehitysjohtaja Sasu Eronen.

Porissa puolestaan maakuntalaulun esittäminen ennen ottelua on saanut kiitosta.

– Laulun koetaan olevan juhlallinen avaus maakunnan paikallisotteluun ja samalle se alleviivaa sitä, että kyseessä ei ole pelkästään ottelu muiden joukossa, sanoo Ässien viestintäpäällikkö Jaakko Ruusunen.

Talviklassikkoon luvassa erikoisohjelmaa

Porissa on uusittu tälle kaudelle otteluiden alkushowta.

– Lukko-otteluissa on Satakunnan laulu, muutoin menemme niissä normikaavalla. Keskitämme paikallisotteluiden erikoisuudet Talviklassikkoon, Ruusunen sanoo.

Talviklassikossa Ässät ja Lukko kohtaavat tammikuussa ulkoilmaottelussa kaksi kertaa Porin tekojääradalla, jonne rakennetaan lähes 9 000 hengen katsomo.

Tulevana lauantaina Raumalla on kauden ensimmäisen paikallisottelun teemana sinikeltainen areena.

– Katsojille on varattu sinisiä ja keltaisia varrellisia lippuja. Areena hehkuu sinikeltaisena omiaan kannustaen, kuvailee Eronen.

Tämän hetken lipunmyynnin vauhti ennakoi, että viikonlopun paikallisottelu on loppuunmyyty sekä Porissa että Raumalla. Porissa halliin mahtuu 6 000 ja Raumalla 4 500 katsojaa.

Jaa.
Exit mobile version