lauantai, 19 lokakuun

Syytteen mukaan entinen toiminnanjohtaja olisi muun muassa anastanut kannettavan työtietokoneen ja aiheuttanut yhdistykselle kymmenien tuhansien eurojen vahingot

Syyttäjä vaatii ehdollista vankeutta palvelukodin entiselle toiminnanjohtajalle Savitaipaleella.

Syytettynä on toiminnanjohtaja, joka työskenteli Savitaipaleen vanhaintuki ry:ssä vuosina 2016–2019. Yhdistys ylläpiti Savitaipaleella toimintakeskus Suvantoa, joka tarjosi ikäihmisille asumispalveluja ja ylläpiti uimahallia.

Syyttäjä katsoo haastehakemuksessaan, että toiminnanjohtajalla oli ollut epäselvyyksiä hanketyön työajan seurannassa.

Syyttäjän mukaan toiminnanjohtaja oli myös esittänyt yhdistyksen toimistosihteerille väärennetyn kokouspöytäkirjan, jonka mukaan yhdistys olisi päättänyt antaa hänelle liki 800 euron palkankorotuksen.

Toiminnanjohtajalle ehdittiin maksaa liian suurta palkkaa noin puolen vuoden ajan.

Työsuhde päättyi

Toiminnanjohtajan työsuhde purettiin toukokuussa 2019. Tässä yhteydessä toiminnanjohtaja oli haastehakemuksen mukaan anastanut kannettavan työtietokoneensa ja palauttanut sen vasta useiden pyyntöjen jälkeen.

Toiminnanjohtaja oli myös poistanut tiedostoja sekä ottanut mukaansa asiakirjamappeja ja muistitikkuja. Yhdistyksen mukaan asiakirjojen uudelleen laatimisesta syntyi jopa 60 000 euron kulut.

Haastehakemuksen mukaan toiminnanjohtaja oli myös yrittänyt perua yhdistykselle myönnettyjä avustuksia, mistä olisi koitunut merkittävää taloudellista vahinkoa.

Syyttäjä vaatii ehdollista

Syyttäjä vaatii entiselle toiminnanjohtajalle ehdollista vankeutta luottamusaseman väärinkäytöstä, petoksesta, väärennyksestä, törkeästä petoksen yrityksestä, varkaudesta, törkeästä vahingonteosta sekä törkeästä datavahingonteosta.

Syytteet luettiin Etelä-Savon käräjäoikeudessa tämän viikon torstaina, ja asian käsittely jatkuu käräjäoikeudessa ensi viikolla. Entinen toiminnanjohtaja on kirjallisessa vastauksessaan kiistänyt kaikki syytteet.

Etelä-Savon käräjäoikeudessa on vireillä myös toinen rikosasia, jossa samaa henkilöä syytetään muista kuin Suvannossa tapahtuneista rikoksista.

Suvannon entisen toiminnanjohtajan syytteistä kertoi aiemmin Etelä-Saimaa.

Jaa.
Exit mobile version