maanantai, 1 heinäkuun

Rehtorin asemassa ollut henkilö oli jatkanut epäasiallista käytöstä huomautuksista huolimatta.

Etelä-Savon käräjäoikeus on tuominnut Savonlinnan kansanopiston entisen rehtorin Tommi Tuunaisen sakkoihin ja korvauksiin työsyrjinnästä ja työturvallisuusrikoksesta.

Oikeuden mukaan Tuunainen rikkoi rehtorin asemassa työturvallisuusmääräyksiä ja häiritsi kahta naistyöntekijää.

Työntekijät kuvailivat, että Tuunainen oli kosketellut heitä sopimattomasti, ehdottanut esimerkiksi yhteistä hotellihuonetta ja vihjaillut työpaikalla olevansa ”kaveria vailla”.

Tuunainen tuomittiin maksamaan 80 päiväsakkoa. Hänen tuloillaan maksettavaa kertyy 480 euroa.

Lisäksi oikeus määräsi Tuunaisen ja hänen silloisen työnantajansa eli Savonlinnan kansanopiston maksamaan asianomistajien oikeudenkäyntikulut, jotka ovat yhteensä yli 41 000 euroa. Tuunainen maksaa korvauksista yli 27 000 euroa ja opisto loput.

Tuunaiselle jää myös maksettavaksi korvaukset uhrien psyykkisestä haitasta ja loukkauksien aiheuttamista kärsimyksistä. Nämä kulut kohoavat lähes 5 000 euroon.

Ei korjannut tapojaan

Vuosia jatkuneet eleet aiheuttivat uhreissa ahdistusta, ja niistä olivat myös muut opiston työntekijät tietoisia. Syrjinnän kohteeksi joutuneista toinen on vaihtanut työpaikkaa.

Tuunainen sai opiston johtokunnalta kirjallisen varoituksen jo syyskuussa 2019. Tuomiossa todetaan, ettei rehtori korjannut tapojaan huomausten jälkeenkään.

Syyte asiassa nostettiin joulukuussa 2022 aluehallintoviraston poliisille tekemän tutkintapyynnön pohjalta.

Tuunainen on lopettanut työt opistolla yhteisestä sopimuksesta viime syksynä. Hän vetäytyi Savonlinnan sivistyslautakunnan puheenjohtajuudesta, kun syyte nostettiin.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen.

Yle julkaisi epäillyn nimen jo syytevaiheessa, koska hän on virassa ollessaan toiminut merkittävässä valta-asemassa ja epäillyllä teoilla on ollut merkitystä viran uskottavalle hoidolle.

Jaa.
Exit mobile version