perjantai, 4 lokakuun

Ilmoitus välikysymyksestä tuli samana päivänä, kun hallitus julkisti oman esityksensä uudeksi palkkamalliksi.

Pietu Heiskanen,

Pekka Kinnunen

Suurin oppositiopuolue SDP tekee välikysymyksen hallituksen vientivetoisesta palkkamallista.

– Emme voi hyväksyä sitä, että suomalaiset opettajat, hoitajat, mutta myös tarjoilijat, kaupan myyjät, rakennustyöntekijät ja poliisit tuomitaan palkkakuoppaan, josta uhkaa tulla ikuinen, puheenjohtaja Antti Lindtman (sd.) kertoo Ylen haastattelussa.

Hän kertoo välikysymyksestä samana päivänä, kun hallitus päätti julkistaa oman esityksensä palkkamalliksi. Esityksellään hallitus haluaa, ettei sovitteluehdotuksissa tehdä vientialoja korkeampia palkkaratkaisuja.

Tavoitteena on, että välikysymys tullaan jättämään ensi viikolla. Lindtman on jo vihjannut julkisuudessa, että SDP haluaa mitata hallituksen luottamuksen.

Julkisten alojen liitoissa on oltu huolissaan, että palkkamalli jäädyttää julkisen ja yksityisen sektorin palkkaerot. Lindtman toivoo, että muu oppositio lähtee mukaan kyseenalaistamaan hallituksen linjaa.

– Kutsumme oppositioryhmät koolle neuvonpitoon ja ryhdymme valmistelemaan tästä välikysymystä, hän sanoo.

Muista oppositiopuolueista vasemmistoliitto on julkisesti ilmoittanut, että se on mukana välikysymyksessä. Keskusta on arvostellut sitä, että hallituksen palkkamalli uhkaa luoda palkkakuoppa-aloja.

Hallituksen tavoitteena on, että palkkamalli saataisiin läpi eduskunnasta läpi joulukuun alkuun mennessä.

– Kyllähän tämä on poikkeuksellisen kireä aikataulu, SDP:n Lindtman arvostelee hallitusta.

Jaa.
Exit mobile version