perjantai, 28 kesäkuun

Ylen 8 minuuttia -ohjelmassa vieraillut perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen sanoo, että hän tuomitsee kaikki väkivallanteot ihonväristä riippumatta.

Perussuomalaisten kansanedustaja ja tuleva europarlamentaarikko Sebastian Tynkkynen kertoo järkyttyneensä Oulun kauppakeskuspuukotuksista.

– Se on järkyttänyt meitä kaikkia oululaisia ja henkilökohtaisesti todella paljon, koska olen Oulusta kotoisin ja Valkea on ihan kotini vieressä. Se on se paikka, missä tulee asioitua.

Tynkkynen on tuomittu kolme kertaa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Hän ei näe, että hänen tuomioon johtaneet kirjoituksensa olisivat inspiroineet hyökkäyksiä.

– Ei varmasti. Mielestäni nämä kaksi asiaa on hyvä erottaa toisistaan: on ihmisten toimintatapoja ja ihmisten ihonvärejä. Ihonvärillä ei tarvitse olla mitään tekemistä sen kanssa, miten ihminen toimii.

Toimittaja Wali Hashin kysyessä, eikö Tynkkysen mielestä rasistinen puhe ja vihapuhe voi lopulta johtaa väkivaltaan, Tynkkynen kiistää tuomioistaan huolimatta kirjoittaneensa rasistisesti.

– Omat kirjoitukseni eivät ole olleet rasistisia. Minulla ei ole mitään ongelmaa tuomita vaikka äärioikeistolaisia tai uusnatsien tekemiä tekoja, mutta tuomitsen myös kaikki muutkin, en pelkästään valkoisten ihmisten tekemiä väkivallantekoja tai raiskauksia.

Tynkkysen mielestä väkivaltaan suhtaudutaan eri tavoin riippuen tekijän taustasta.

– Ongelma on se, että esimerkiksi vasemmiston tai median puolella ei haasteta yhtä paljon niitä väkivallantekoja tai raiskauksia, jotka on tilastollisesti suhteessa paljon enemmän ulkomaalaistaustaisten tekemiä. Minun mielestäni ihonvärillä ei ole mitään merkitystä, vaan kaikki nämä teot pitää tuomita.

Ulkomaalaistaustaisten tekemistä rikoksista on uutisoitu vuonna 2021 valtioneuvoston tutkimusten tulosten yhteydessä.

Katso Sebastian Tynkkysen haastattelu kokonaan 8 minuuttia -ohjelmassa.

Jaa.
Exit mobile version