perjantai, 20 syyskuun

Jymy nappasi miesten superpesiksen SM-kullan jo toista vuotta peräkkäin. Mestaruus on joukkueelle historian 21:s.

Kirsi Karppinen,

Maaria Haikola,

Timo Sihvonen

Sotkamon Jymyn pesisjoukkue palasi Pirkanmaalta kotikonnuille ja juhli sunnuntaina Sotkamon Hiukassa lauantaina voittamaansa SM-kultaa.

Kultajuhlassa niin joukkue kuin voittopokaali Poikakin kylpivät antaumuksella viileässä Sapsojärvessä.

Hiukkaan oli saapunut noin 200–300 juhlijaa, arvioi Ylen toimittaja Maaria Haikola juhlapaikalta. Tunnelma oli riehakas, ja moni oli pukeutunut Jymyn fanituotteisiin.

Sotkamolaiset pesäpalloilijasiskokset Helena, Hilma ja Sylvi Arffman iloitsivat suuresti lempijoukkueensa mestaruudesta.

Alla olevalla videolla Jymy-fani Sylvi Arffman pohtii, mitä SM-kullan saavuttaminen joukkueelta vaati.

Jymy nappasi pesäpallon miesten Suomen mestaruuden nyt jo toista vuotta peräkkäin. Mestaruus ratkesi Jymylle lauantaina Tampereella jaksoin 2–0 (5–4, 1–0). Joukkue otti mestaruuden puhtaasti voitoin 3–0.

Kaikkiaan tämänkertainen pesäpallon Suomen mestaruus on Jymylle jo historian 21:s.

”Emme antaneet periksi missään vaiheessa”

Jymyn kapteeni Aapo Komulainen osallistui sunnuntain kultajuhliin hymy herkässä.

Hän kuvailee tuoreinta saavutusta todella hienoksi ja koko joukkuetta huikeaksi. Komulaisen mukaan kaikki puhalsivat uskomattomalla tavalla yhteen hiileen, eikä kukaan yrittänyt yksilönä nousta joukkueen edun edelle.

– Haluan erityisesti korostaa joukkueemme jännettä ja luonnetta. Emme antaneet missään vaiheessa periksi. Olimme niin sitkeitä ja periksiantamattomia. Tämä tuntuu todella hyvältä ja ansaitulta, Komulainen hehkuttaa.

Myös Jymyn pelinjohtaja Iiro Haimi korostaa koko joukkueen merkitystä. Haimi sanoo, että matkan varteen mahtui vaikeitakin hetkiä, mutta Jymy onnistui kääntämään ne eduksi.

Aapo Komulainen kertoo, että sunnuntaina joukkue pyrkii viettämään mahdollisimman paljon rentoa yhteistä aikaa faniensa kanssa.

Faneille Jymyn kapteeni antaa kovasti kehuja.

– Jymy merkitsee niin monelle niin paljon. Se ei ole mikään pieni juttu, johon hyvillä hetkillä tartutaan ja huonoilla hylätään. Joka ylä- ja alamäessä ollaan mukana ja tukena. Tämä voitto kuuluu jokaiselle meistä jymyläisistä, Komulainen päättää.

Jaa.
Exit mobile version