perjantai, 3 toukokuun

Tamperelainen varavaltuutettu arvosteli X:ssä sanavalintaa Tammelan stadionin kyltissä ja moni yhtyi kritiikkiin. Stadionin toimitusjohtajan mielestä palaute on aiheellista.

Ohikulkijat ovat olleet ihmeissään vastikään uudistetun Tammelan stadionin opasteista Tampereella.

Tampereen kaupungin varavaltuutettu Juhana Suoniemi nosti asian esille X:ssä. Hän kritisoi soccer-sanan käyttöä englanninkielisessä opasteessa football-sanan sijaan.

– Lainaan hollantilaista entistä kollegaani, joka totesi soccerista höpötelleelle kiwille jotensakin näin: ”Civilized world calls it football.” Toimenpiteitä sivistyneen maailman eteen odotellessa, Suoniemi kirjoittaa

Julkaisu on kerännyt runsaasti kommentteja aiheesta. Sanavalintaa nimitetään ”tyylirikoksi” ja ”farssiksi”.

X:ssä ihmetellään myös sitä, miksi kyltissä ylipäätään lukee englanniksi lajin nimi, kun suomenkielisessä versiossa lukee vain Tammelan stadion. Muutamassa kommentissa pohditaan, onko football liian pitkä sana kylttiin.

Myös Tampereen kaupunki otti osaa keskusteluun ja vastasi X:ssä, että opastetta tullaan päivittämään. Kaupunki on vastuussa opasteista.

– Kiitos palautteesta. Liikennejärjestelmän suunnittelusta kerrotaan, että opaste on korjauslistalla kun opasteita päivitetään muista syistä.

Tammelan stadionin toimitusjohtaja Risto Niklas-Salminen kertoo, että kylteistä on tullut asiakaspalautetta ja se on laitettu eteenpäin kaupungille.

– Palaute on ihan aiheellista, kyllä siinä football pitäisi olla, Niklas-Salminen toteaa.

Jaa.
Exit mobile version