sunnuntai, 19 toukokuun

Muutosneuvottelut ovat osa Stora Enson maailmanlaajuista säästöohjelmaa, jolla tavoitellaan 80 miljoonan euron pysyviä säästöjä.

Stora Enso käynnistää muutosneuvottelut Varkauden pakkauskartonkitehtaalla. Neuvottelut voivat johtaa jopa 40 työntekijän vähentämiseen.

Neuvottelut ovat osa Stora Enson helmikuussa julkistamaa säästöohjelmaa, jolla tavoitellaan 80 miljoonan euron vuotuisia säästöjä. Koko yhtiössä ohjelma voi johtaa tuhannen henkilön vähennyksiin.

Varkaudessa neuvotteluiden piirissä on 270 työntekijää. Yhtiö ei suunnittele lomautuksia, vaan tavoitteena on saada aikaan pysyviä säästöjä.

Poliittisilla lakoilla ei ole ollut vaikutusta vähennystarpeeseen, vaan asia on päätetty jo aikaisemmin, sanoo Stora Enson viestintäjohtaja Ingrid Peura.

Tehtaan henkilöstölle vähennystarpeen suuruus tuli järkytyksenä, vaikka neuvotteluita osattiin jo odottaa.

– Meillä on jo aikaisemmin leikelty tosi nahkoilleen. Vähän ihmetyttää, että mistä meinaavat vielä vähentää, pääluottamusmies Juha Leskinen sanoo.

Keskiviikkona Stora Enso kertoi aloittavansa neuvottelut Imatran, Oulun ja Anjalankosken tehtailla. Näiden neuvotteluiden piirissä on noin 1 900 työntekijää ja vähennyksiä voi tulla enintään 185.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Savon Sanomat.

Jaa.
Exit mobile version