sunnuntai, 19 toukokuun

Trumpia syytetään hyssyttelyrahojen maksamisesta aikuisviihdetähdelle ja asian salaamisesta vuoden 2016 presidentinvaalien alla.

Yhdysvaltain presidentiksi jälleen pyrkivän Donald Trumpin rikosoikeudenkäynnin keskeisin todistajanlausunto nähtiin tänään tiistaina. Entinen aikuisviihdetähti Stormy Daniels istui todistajanaitioon oikeussalissa New Yorkissa vain muutaman metrin päähän Trumpista.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta vuosikausiin, kun toisiaan julkisuudessa piikitelleet Trump ja Daniels kohtasivat kasvotusten.

Trumpia syytetään Danielsin hiljaiseksi maksamisesta vuoden 2016 vaalien alla ja siihen kuuluvan kirjanpidon väärentämisestä. Syyttäjän mukaan Trumpin silloinen avustaja Michael Cohen maksoi Danielsille 130 000 dollaria, jotta tämä ei paljastaisi hänen ja Trumpin harrastaneen seksiä vuonna 2006.

Maksun jäljet Trump yritti syytteiden mukaan peittää yrityksensä kirjanpidossa.

Trump kiistää koskaan harrastaneensa seksiä Danielsin kanssa. Trump oli mennyt edellisenä vuonna naimisiin Melania Trumpin kanssa, joka oli hieman ennen väitettyä tapahtuma-aikaa synnyttänyt heidän yhteisen lapsensa.

Daniels järkyttyi tilanteen etenemisestä seksiin

Daniels kertoi oikeudessa tavanneensa Trumpin golfturnauksen yhteydessä. Trump kutsui Danielsin hotellisviittiinsä, jossa hän Danielsin mukaan odotti vierastaan pukeutuneena satiinipyjamaan.

Danielsin pyynnöstä Trump puki yllensä, minkä jälkeen kaksikko nautti sviitissä illallista. Jossain vaiheessa Daniels sanoi arvostelleensa Trumpin röyhkeää käytöstä. Vastauksena Trump pyysi Danielsia piiskaamaan häntä takapuolelle. Näin Daniels kertoo myös tehneensä.

Illan edetessä Trump ja Daniels päätyivät Danielsin mukaan harrastamaan seksiä. Daniels sanoi olleensa järkyttynyt ja lamaantunut tilanteen yllättävästä käänteestä ja kokeneensa sen traumaattiseksi, kirjoittaa The New York Times.

Danielsin, oikealta nimeltään Stephanie Cliffordin, todistajanlausunnosta ilmoitettiin vasta tiistaiaamuna paikallista aikaa. Trump kirjoitti omalla sosiaalisen median kanavallaan ennen istunnon alkua, että Danielsin kutsuminen lyhyellä varoitusajalla ei antanut hänen asianajajilleen aikaa valmistautua. Myöhemmin Trump poisti julkaisunsa.

Oikeusjutussa Trumpia vastaan on nostettu 34 syytettä yrityskirjanpidon väärentämisestä. Kyseessä on ensimmäinen kerta historiassa, kun Yhdysvaltain entinen presidentti vastaa rikossyytteisiin oikeudessa.

Trumpilla on meneillään myös useita muita oikeusjuttuja. Yhdysvaltain presidentinvaaleihin on puoli vuotta.

Lähteet: Reuters, AFP, AP

Jaa.
Exit mobile version