sunnuntai, 6 lokakuun

Tämän kesän jälkeen Sulkavan suursoutujen oheishulinat järjestää uusi tapahtumayhtiö.

Sulkavan suursoudut yrittää saada kävijämääränsä kasvuun. Suursoudut on kamppaillut koronavuosista saakka putoavien osallistujamäärien kanssa. Nyt kasvua yritetään saada aikaan antamalla kilpailun oheistapahtumien järjestäminen erilliselle tapahtumayhtiölle. Piäsoutaja Virpi Takanevan mukaan tähän saakka Sulkava-seura on vastannut yksin kaikesta.

– Sulkava on pieni kylä. Tekijät vanhenevat ja sulkavalaiset vähenevät. Haemme yhteistyöllä isompia raameja tekemiselle kuin tähän asti.

Sulkava-seura vastaa jatkossakin varsinaisten soutukilpailujen järjestämisestä. Tapahtumayhtiö ottaa vastuulleen oheistoiminnan, kuten iltatapahtumat.

Sulkavan suursoutuihin osallistuu noin 2000 soutajaa vuodessa, mutta heidän tukijoukkonsa ja muut kävijät nostavat tapahtuman yleisömäärän noin kuuteen tuhanteen. Takanevan mukaan soutajia oli ennen korona-aikaa vuosittain noin 3000-4000 ja muuta yleisöä kymmenisen tuhatta.

– Sillä määrällä emme rikastuneet, mutta tulimme hyvin toimeen.

Nuoriso opetetaan soutamaan

Tänä vuonna soudut järjestää vielä Sulkava-seura vanhaan malliin. Sitten järjestelyoikeudet siirtyvät uudelle osakeyhtiömuotoiselle tapahtumayhtiölle, jonka taustalla on Sulkavalla pitkään matkailu- ja tapahtumatoimintaa harjoittanut Tiittalan kartano.

Tapahtumaa aiotaan markkinoida näkyvästi. Takaneva tietää kertoa, että tapahtumayhtiö suunnittelee esimerkiksi soutuopetuksen järjestämistä nuorille sukupolville.

– Nykyään kaksikymppiset eivät välttämättä tiedä mitään puuvenesoudusta. Luulen, että heihin panostamalla saamme lisää soutajia, Takaneva sanoo.

Jaa.
Exit mobile version