lauantai, 21 syyskuun

Moo Deng -nimisestä poikasesta on tullut thaimaalaisen eläintarhan vetonaula. Valtaisalla suosiolla on ollut myös varjopuolensa.

Thaimaalaisen eläintarhan uusin tähti, kääpiövirtahepo Moo Deng, on noussut nopeasti internetsensaatioksi ja hurmaa nyt ihmisiä ympäri maailmaa.

Moo Deng, jonka nimi tarkoittaa pomppivaa sikaa, syntyi Khao Kheowin eläintarhaan heinäkuussa. Eläintarha alkoi jakaa poikasen leikeistä videoita viestintäkanavissaan, ja ne ovat sittemmin keränneet miljoonia katselukertoja.

Suloisesta Moo Dengistä on tullut eläintarhan vetonaula. Eläintarhan johtaja Narongwit Chodchoi kertoo AP:lle, että tarhan kävijämäärä on moninkertaistunut Moo Dengin suosion jälkeen.

Kuvat poikasesta ovat inspiroineet myös valtavia määriä fanitaidetta ja meemejä. Esimerkiksi useat urheiluseurat ovat jakaneet meemejä sosiaalisen median kanavissaan.

Kosmetiikkajätti Sephora on puolestaan käyttänyt eläintä markkinoinnissaan. Eläintarha kertoo hakevansa poikaselle tavaramerkkiä estääkseen muita toimijoita kaupallistamasta Moo Dengiä.

Eläintarha on julkaissut Moo Dengistä runsaasti video- ja kuvamateriaalia sosiaaliseen meidaan:

Ihmiset paiskineet tavaroilla

Valtaisalla suosiolla on ollut myös varjopuolensa. Eläintarhan mukaan ihmiset ovat heitelleet Moo Dengiä esineillä ja roiskineet sen päälle vettä saadakseen eläimen hereille.

Poikasen kohtelu on ollut niin rajua, että eläintarha on joutunut asettamaan rajoituksia vierailijoiden epäsopivan käytöksen vuoksi. Moo Dengiä pääsee katsomaan nyt vain viikonloppuisin viiden minuutin ajan.

Sen lisäksi eläintarhan johtaja Narongwit Chodchoi on uhannut poikasta kaltoin kohtelevia ihmisiä oikeustoimilla.

Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto IUCN on luokitellut kääpiövirtahevon uhanalaiseksi lajiksi. Kääpiövirtahepoja arvioidaan olevan jäljellä alle 3 000 yksilöä.

Lähteet: NPR, NBC News, AP, BBC

Jaa.
Exit mobile version