perjantai, 5 heinäkuun

Torniolainen kiertotalous – ja kaivospalveluyhtiö Tapojärvi on uudesta yrityksestä vaitonainen, mutta yhtiön nettisivuilla etsitään työntekijöitä Kreikan kaivokseen.

Tapojärvi oy:n nettisivuilla kerrotaan, että yritys valmistelee uutta, maanalaista kaivosta Kreikan pohjoisosassa sijaitsevalle Halkidikín niemimaalle. Kreikan kaivokselle haetaan lukuisia kaivosalan osaajia.

Tapojärvi oy ei tiedota asiasta vielä enempää. Kreikassa toimivan yrityksen nimi on Tapojärvi Hellas.

Kaivosteollisuus ry:n toiminnanjohtaja Pekka Suomelan mukaan ei ole kovin tavallista, että suomalainen yritys on mukana kaivosalalla Pohjoismaiden ulkopuolella.

– Hieno saavutus Tapojärveltä. Tuotannollista toimintaa suomalaisella kaivosalalla tehdään jonkun verran Ruotsiin ja Norjaan, mutta muualla Euroopassa suomalainen kaivostoiminta on harvinaista. 1980- ja 1990-luvuilla silloinen Outokumpu oli läsnä monissa eri maissa, muun muassa Ruotsissa ja Irlannissa.

Tapojärvi on 70-vuotis perheyritys, jonka toimialaa ovat kaivos- ja tehdaspalvelut sekä kiertotalouden ratkaisut. Suomessa Tapojärvi tunnetaan muun muassa kiistanalaisen Hannukaisen kaivoshankkeen omistajana. Suomessa Tapojärvi työskentelee 9:ssä eri kaivoksessa. Tänä vuonna Tapojärvi sai Vuoden Kiertotalouspalkinnon. Työntekijöitä sillä on lähes 900. Tapojärvellä on yritystoimintaa Suomen lisäksi myös Ruotsissa ja Italiassa.

Juttua muokattu 16.38. Poistettu viittaus yhtiömuotoon. Korjattu kiertotalouspalkinnon myöntämisvuosi, työntekijöiden määrä ja Halkidikín kirjoitusasu.

Jaa.
Exit mobile version