perjantai, 5 heinäkuun

Juhannuksena alkanut Somaliviikko kokoaa yhteisön jäseniä eri puolilta maata Helsinkiin. Viikko huipentuu itsenäisyysjuhlaan.

Helsingissä vietettävä Somaliviikko huipentuu maanantaina jalkapallo-otteluun Myllypuron kentällä. Samalla juhlitaan Somalian itsenäisyyspäivää, jota vietetään heinäkuun ensimmäisenä päivänä. Järjestäjät odottavat paikalle yli 500 osallistujaa.

Tapahtuma tunnetaan toistaiseksi lähinnä somaliyhteisön sisällä. Somaliviikkoa vietetään myös Yhdysvalloissa ja Kanadassa, joissa on iso somaliyhteisö.

Euroopassa somaliviikkoa ei ole vietetty Englantia lukuun ottamatta, siksi tapahtuma kiinnostaa eri puolilla maailmaa diasporassa elävää somaliyhteisöä.

Somaliviikkoa seuraamaan on tullut useita tunnettuja somalivaikuttajia eri puolilta maailmaa. Esimerkiksi Helsinkiin tulleella Ruotsissa asuvalla toimittaja Munasar Mohamedilla on yli miljoonaa seuraajaa Facebookissa. Hän jakaa Facebookissa uutisia Somaliasta.

Somaliviikon yhtenä tarkoituksena on esitellä somalialaista kulttuuria yhteisön nuorille.

Suomen somalialaisten yhdistyksen liiton Musef ry:n puheenjohtaja Sharmarke Abukar Amiin kertoo, että yhdistys järjestää juhlan nyt toista kertaa.

– Viikkoon osallistuu somaliyhteisön jäseniä ympäri maata. Haluamme tavoittaa yhteisömme nuoret ja varmistaa, että he eivät joudu huonoille teille. Tarkoitus on viettää yhdessä mukavaa aikaa.

Tapahtumasta on tarkoitus tehdä jokavuotinen perinne.

Somaliviikko käynnistyi juhannuksena. Juhlan järjestämisessä mukana ollut Awees Ahmed Warsame kertoo, että viikko pitää sisällään erilaisia tapahtumia kuten keskustelutilaisuuksia nuorten vanhemmille.

– Keskustellaan esimerkiksi siitä, miten nuorten kanssa kannattaa puhua kotona.

Somaliviikon aikana pelataan myös kahdeksan joukkueen jalkapalloturnaus, johon osallistuu somalinuorista koottuja joukkueita eri puolilta Suomea.

Turnauksen loppuottelu pelataan Helsingin Myyrmäen kentällä maanantai-iltana. Finaalissa kohtaavat Kouvola ja FC Itis Itä-Helsingistä.

Jaa.
Exit mobile version