sunnuntai, 8 syyskuun

Toukokuussa Haminan ja Kotkan satamassa on tehty töitä keskeytyksettä. Se on ollut ensimmäinen kuukausi koko alkuvuonna.

Liikenne Haminan ja Kotkan satamassa on vilkastunut toukokuussa.

Haminan ja Kotkan satama on Suomen suurin yleissatama, ja sen kautta kulkee merkittävä osa Suomen ulkomaanviennistä.

Vientimäärät on silti yhä vähäisempiä kuin vuosi sitten, koska kevään työtaisteluiden jälkeen tavaroiden vienti laahaa yhä.

– Pientä piristymistä on. Suurin yksittäinen tekijä on se, että satamassa on ollut työrauha koko kuukauden, toisin kuin alkuvuoden työtaistelujen aikana, kertoo sataman toimitusjohtaja Kimmo Naski.

Naskin mukaan toukokuu oli satamalle hyvä kuukausi, mutta ratkaisevaa on, miten tilanne jatkuu tästä eteenpäin. Viime kesäkuussa Haminan ja Kotkan sataman liikennemäärä romahti.

– Nyt sellaista ei ole näkyvissä. Uskon, että se miinus, joka lakkojen aikana syntyi, alkaa lyhentyä kesäkuukausien mittaan.

Satamassa kävi 891 laivaa

Sataman vienti on eniten jäljessä viime vuoteen verrattuna nestebulkin ja sellun osalta. Nestebulkilla tarkoitetaan nestemäistä kauttakulkuliikenteen tavaraa.

Viedyn nestebulkin määrä on vähentynyt miltei 70 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna.

– Iso miinus johtuu sanktioista, sillä kauttakulkuliikennettä Venäjälle ei käytännössä enää ole. Siitä on jäljellä enää lannoitteet, Naski kertoo.

Tammi-toukokuussa Haminan ja Kotkan satamassa kävi 891 laivaa, kun viime vuonna vastaava määrä laivoja oli 1 040.

Jaa.
Exit mobile version