perjantai, 18 lokakuun

Ylikomisario Dennis Pastersteinin mukaan peltipoliisit ovat olleet taas toiminnassa loppukesän jälkeen.

Suomen vilkkaimman tien Kehä I:n varrella olevat nopeusvalvontakamerat toimivat taas.

Helsingin poliisin ylikomisario Dennis Pasterstein kertoo, että nopeusvalvontakamerat ovat olleet toiminnassa jo muutaman kuukauden. Tien varrella on noin 15 valvontakameraa.

– Kamerat ovat palanneet toimintaan ja normaali valvonta on taas käynnistynyt, hän sanoo.

Laitteet olivat noin vuoden verran poissa käytöstä keväästä 2023 lähtien, sillä ne on pitänyt päivittää mittaustekniikan tultua tiensä päähän. Poliisi ei ilmoittanut erikseen siitä, etteivät valvontakamerat olleet toiminnassa.

Valvontakameroita on ollut pois käytöstä myös muualla Suomessa. Pastersteinin mukaan Kehä I:n valvontakameroihin liittyvät haasteet on nyt saatu ratkottua.

– Olemme tutkineet, mitä tapahtui, kun kamerat eivät olleet päällä noin vuoteen. Selvisi, että ylinopeuksien määrät eivät oikeastaan kasvaneet, hän sanoo.

Pastersteinin mukaan poliisi on tilastoinut asiaa.

Taannoin Poliisihallitus kertoi, että automaattiset nopeusvalvontakamerat halutaan valvomaan nopeuden lisäksi myös turvavöiden ja matkapuhelimien käyttöä liikenteessä. Tällöin tolppia olisi korotettava metrillä nykyisestä kolmen metrin korkeudesta.

Pastersteinin mukaan Kehä I:n varrelle pystytetyt kamerat eivät kuitenkaan vastaa uutta teknologiaa.

– Vanhojen valvontakameroiden toimintaan tämä ei vaikuta millään tavalla, Pasterstein sanoo.

Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen komisario Kaisa Sedig kertoi aiemmin Svenska Ylelle, että automaattivalvonnan lisäksi poliisi tekee myös niin sanottua perinteistä valvontaa ilman automaattikameroita.

Hänen mukaansa teiden varsilla olevissa valvontakameratolpissa ei myöskään aina ole kameroita sisällä.

Jaa.
Exit mobile version