torstai, 24 lokakuun

Epäilty palvelusrikos ajoittuu toukokuun 2023 ja heinäkuun 2024 väliselle ajalle.

Suomenlahden merivartioston entistä komentajaa Risto Jääskeläistä koskeva epäilty palvelusrikos on tarkentunut.

Keskusrikospoliisi epäilee nyt, että epäilty rikos olisi ajoittunut yli vuoden kestävälle jaksolle, toukokuusta 2023 heinäkuuhun 2024.

– Tämänhetkisen tiedon mukaan tutkimme tuon aikavälin tapahtumia palvelusrikoksena, tutkinnanjohtaja Sami Liimatainen kertoo.

Yle kertoi aiemmin, että Jääskeläiseen kohdistuu rikosepäily ja ettei hän toimi enää tehtävässään.

Keskusrikospoliisi alkoi tutkia tapausta heinäkuun lopussa. Poliisi vahvisti Ylelle loppukesällä, että sillä on esitutkinnassa Rajavartiolaitoksen ylempään päällystöön kohdistuva rikosepäily palvelusrikoksesta.

Liimatainen toteaa nyt, ettei poliisi voi ottaa tarkemmin kantaa epäillyn henkilöllisyyteen, mutta tutkinta kohdistuu Merivartioston ylempään päällystöön kuuluvaan henkilöön.

Rajavartiolaitoksen oikeudellisen osaston osastopäällikkö Sanna Palo kertoi Ylelle elokuussa, että Jääskeläinen ei jatka tehtävässään. Asiaan kerrottiin liittyvän rikosepäily.

Epäilty ei kommentoi

Palvelusrikokseen voi syyllistyä sotilas, joka esimerkiksi jättää täyttämättä palvelukseen kuuluvan velvollisuuden, on tehtävässä alkoholin tai huumaavan aineen vaikutuksen alaisena tai koettaa saada helpotuksen palveluksesta väärin perustein.

Vankeutta voidaan tuomita enintään yksi vuosi.

– Koska tutkinta on vielä kesken, en voi julkisesti tarkentaa sitä, minkä tyyppisestä asiasta on kysymys. Koska rikosnimikkeenä on palvelusrikos, ei asianomistajana ole luonnollista henkilöä, Liimatainen tarkentaa.

Yle kysyi Liimataiselta, mitä epäilty on kuulusteluissa kertonut ja onko hän myöntänyt epäillyn rikoksen.

– Kuulustelujen sisältöön en tässä vaiheessa vielä ota kantaa. Kuulemisia joudutaan vielä tekemään.

Yle pyysi maanantaina Rajavartiolaitoksen esikunnan viestintäyksikköä välittämään kommenttipyynnön Jääskeläiselle. Viestinnästä vastattiin tiistaina aamupäivällä sähköpostitse, että pyyntö on toimitettu Jääskeläiselle, mutta hän ei anna haastattelua tai kommentoi asiaa.

Tutkinnanjohtaja uskoo esitutkinnan valmistuvan muutaman kuukauden aikana. Poliisi jatkaa tutkintaa vielä kuulemisilla eikä siksi ota kantaa muihin mahdollisiin rikosnimikkeisiin.

Yle julkaisee epäillyn nimen jo tässä vaiheessa epäillyn yhteiskunnallisen aseman ja julkisen viran vuoksi.

Jaa.
Exit mobile version