perjantai, 20 syyskuun

Eniten vettä satoi Kuopiossa, jossa kertymä oli yli 70 millimetriä. Sateet jatkuvat sunnuntaina Savossa, Kainuussa ja Koillismaalla.

Kahden viime päivän sademäärät ovat olleet hurjia. Osassa Suomea on tullut vettä niin paljon, että se vastaa koko syyskuun keskimääräisiä lukemia.

– Tosi monessa paikassa on tullut yli 50 millimetriä, Kuopiossa jopa 70,7. Syyskuussa keskimäärin sataa 50–60 milliä, eli tässä on käytännössä tullut koko kuukauden sateen kahdessa päivässä, Ylen meteorologi Elias Paakkanen päivittelee.

Runsaita sateita on tullut etelästä Koillismaalle yltävällä kaistaleella, jonka tarkemman sijainnin näkee alla olevasta kuvasta.

Tänään lauantaina illalla ja ensi yönä sateet liikkuvat hiljalleen kohti koillista. Odotettavissa on edelleen runsaita sateita ja jopa ukkosta. Länsirannikolla ja pohjoisessa on poutaista.

– Selkeän sään myötä ensi yönä voi esiintyä hallaa ja Käsivarren Lapissa jopa yöpakkasia, Paakkanen sanoo.

Huomenna sunnuntaina on luvassa lisää sateita. Ne painottuvat Savoon, Kainuuseen ja Koillismaalle.

Muualla maassa päivä koittaa selkeänä. Lämpötilat ovat enimmäkseen 15–20 astetta, mutta sateisimmilla alueille lämpötilat putoavat lähemmäksi 10:tä. Ihan kaakkoisimmassa Suomessa mittari kipuaa yli 20 asteen.

Maanantaina sadealue väistyy myös maan itäosista. Maan etelä- ja keskiosissa voi olla pilvistä, mutta muualla on aurinkoista. Ainoastaan länsirannikolla saatetaan saada jokunen sadekuuro.

Maanantaina etelässä päästään 23 asteeseen. Pohjoisessa lämpötilat liikkuvat 15 asteen kieppeillä.

Jaa.
Exit mobile version