lauantai, 5 lokakuun

Pottukoirana tunnettu striimaaja sai 25 000 euron sakot arpajaislain rikkomisesta. Tällä viikolla hänet tuomittiin sakkoihin myös uhkailuista ja kunnianloukkauksista.

Suosittu pohjoissavolainen striimaaja ja somepersoona Pottukoira eli Jouko Kärkkäinen on saanut jättimäiset sakot arpajaislain rikkomisesta.

Kärkkäinen kertoi asiasta seuraajilleen pari viikkoa sitten Tiktok-tilillään. Poliisihallitus on vahvistanut Savon Sanomille, että sakot ovat suuruudeltaan 25 000 euroa.

Sakkojen perusteena on ulkomaisten rahapeliyhtiöiden mainostaminen. Kärkkäinen on mainostanut yhtiöitä avoimesti kanavillaan, joiden sisältö on ollut suomenkielistä. Arpajaislaki kieltää muiden kuin Veikkauksen pelien mainostamisen Manner-Suomessa.

Kärkkäinen tunnetaan muun muassa 42 päivää kestäneestä ryyppyputkestaan, jonka hän striimasi suorana verkkoon.

Sosiaalisessa mediassa Kärkkäinen kertoo muuttaneensa Viroon, jotta hän voisi jatkaa rahapeliyhtiöiden mainostamista vastaisuudessakin.

Tällä viikolla Kärkkäinen tuomittiin Pohjois-Savon käräjäoikeudessa sakkoihin uhkailuista ja kunnianloukkauksista.

Yle julkaisee tuomitun nimen, koska Kärkkäinen on ollut runsaasti julkisuudessa striimauksiinsa liittyen ja sosiaalisen median vaikuttaminen on merkityksellinen yhteiskunnallinen ilmiö.

Jaa.
Exit mobile version