sunnuntai, 7 heinäkuun

Hotellin kokoustilassa syttynyt tulipalo aiheutti hotellille kymmenien tuhansien eurojen vahingot, vaikka tuli ei ehtinyt levitä laajalle.

Pohjois-Savon Siilinjärvellä sijaitsevan kylpylähotelli Kunnonpaikan toukokuinen tulipalo sai alkunsa valokatkaisimen oikosulusta, hotellilta kerrotaan.

Tulipalo syttyi hotellin kokoustilassa aamuyöllä, noin puoli yhden aikaan. Palo oli huoneen seinärakenteessa noin viiden neliömetrin alueella.

Tulipalo saatiin sammutettua nopeasti, ja ulos evakuoidut 175 hotellivierasta sekä henkilökunta pääsivät palaamaan hotelliin. Hotelli oli heti seuraavana päivänä toiminnassa normaalisti.

Turvallisuussuunnitelmia päivitetty

Hotelli on tarkastellut ja päivittänyt turvallisuussuunnitelmiaan tulipalon jälkeen.

– Suunnitelmat ovat olleet hyvin ajan tasalla, mutta aina voi kehittää toimintaa siltä varalta, että vastaavia tilanteita tulee, sanoo hotellin liiketoimintajohtaja Heli Vehkala.

Hotellin evakuointisuunnitelmaan on muun muassa muutettu ensisijaiseksi evakuointipaikaksi ulkotila. Vehkalan mukaan suunnitelmassa oli aiemmin evakuointipaikkoina talon sisällä olevia tiloja.

Vehkala kuitenkin korostaa, että henkilökunnalle oli selvää, että ihmiset evakuoidaan tulipalotilanteessa heti ulos.

Myös maininta radiopuhelinten käytöstä henkilökunnan välisessä kommunikoinnissa hätätilanteen aikana on lisätty ohjeisiin. Toukokuussa sattuneessa tulipalossa henkilökunta otti radiopuhelimet käyttöön omatoimisesti, vaikka määräystä niiden käytöstä ei ollut.

Kunnostustyöt käynnissä

Heli Vehkalan mukaan tulipalo aiheutti hotellille useiden kymmenien tuhansien eurojen vahingot, vaikka tuli ei ehtinyt levitä laajalle.

Hotellin kokoustilassa tehdään parhaillaan purku- ja kunnostustöitä. Kokoustila on tarkoitus saada takaisin käyttöön viimeistään syksyllä. Tällä hetkellä kokoukset järjestetään korvaavissa tiloissa.

Vehkalan mukaan ei ole viitteitä siitä, että hotellin valokatkaisimissa olisi laajemmin ongelmia.

Jaa.
Exit mobile version