torstai, 19 syyskuun

Kirjalassa asuva Henna Kelkka kuvasi kotinsa ikkunasta suden. Petoyhdyshenkilö Sture Lindroos ei usko, että susi hyökkää ihmisen päälle, mutta koirien takia pitää olla valppaana.

Susi jolkotteli lauantaina keskipäivällä omakotitalossa asuvan Hanna Kelkan pihan poikki. Sisällä keittiössä ollut Kelkka sai tallennettua suden videolle.

Kelkka asuu omakotitalossa Paraisten Kirjalassa. Kodin vieressä on muutamia omakotitaloja ja metsää.

– Muutimme tänne vasta kesällä, mutta talon entinen omistaja sanoi, ettei ole koskaan nähnyt täällä susia, Kelkka kertoo.

Petoyhdyshenkilö Sture Lindroos vahvistaa, että kyseessä todella on susi. Lindroos kertoo Ylelle, että susihavaintoja on tehty muun muassa Paraisten Lielahden alueella pitkin kesää. Hänen mukaansa on hieman erikoista, että susi liikkuu keskipäivällä.

– Susihan on yöeläin. Metsässä liikkuu tähän aikaan vuodesta paljon sienestäjiä ja marjastajia. Voi olla, että se on saanut suden liikkeelle. Nuoret yksilöt voivat myös käyttäytyä hieman eri tavalla, Lindroos pohtii.

Paraisille myönnetty suden karkotuslupa

Petoyhdyshenkilö Sture Lindroos kertoo Paraisten kunta-alueella liikkuvan ainakin kolme, mutta mahdollisesti jopa neljä sutta. Kolmella lammastilalla Paraisilla on Lindroosin mukaan sattunut kuluneena kesänä susivahinkoja.

Riistakeskus on myöntänyt Paraisille lammashyökkäysten takia luvan suden karkottamiseen, mutta karkottamista ei ole Lindroosin mukaan vielä yritetty.

Suden kotipihallaan havainnut Henna Kelkka julkaisi kuvaamansa videon Facebookissa Paraisten puskaradio -ryhmässä. Julkaisu keräsi kymmeniä kommentteja. Kelkka sanoo, ettei halua lietsoa susivihaa.

– En pelkää omasta puolestani. Lähinnä olen huolissani pienistä koiristamme. Meillä on tarkoitus rakentaa pihalle aitaus koiria varten, mutta emme ole vielä ehtineet.

Myös petoyhdyshenkikö Sture Lindroos pitää epätodennäköisenä, että susi lähestyisi ihmistä, mutta koirien kanssa liikkuessa kannattaa olla valppaana.

– Ei se ihmisen päälle tule, mutta pihalla olevat koirat voivat olla vaarassa. Joillakin on tapana pitää koiria metsäkävelyllä irti, ja se ei ole viisasta.

  • Kuuntele tästä uusimmat Yle radiouutiset Varsinais-Suomesta
  • Lue uusimmat Yle Uutiset Varsinais-Suomesta
Jaa.
Exit mobile version