maanantai, 28 lokakuun

Kuuden suden lauma juoksi pellon yli keskellä päivää Punkalaitumen, Alastaron ja Huittisten raja-alueella. Laumoja liikkuu alueella, mutta ei yleensä keskellä päivää.

Kuuden suden lauma juoksee pellon yli Alastaron, Punkalaitumen ja Huittisten raja-alueella kakkostien läheisyydessä.

Tapahtuma tallentui alueella liikkuneen paikallisen kännykkäkameralle. Video on kuvattu viime lauantaina aamupäivällä noin kello 10.

Yle pyysi Suomen riistakeskuksen vs. riistapäällikkö Jörgen Hermanssonia katsomaan videon. Susilauman liikehdintä alueella ei sinänsä ole poikkeuksellista, sillä Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella on noin viidentoista susilauman reviirit.

Hermanssonin mukaan harvinaista on kuitenkin videon tapahtuma-aika ja se, että susilauman liike ylipäänsä tallentui videolle.

– Kuuden suden lauma itsessään ei ole poikkeuksellinen. Niitä voisi olla kymmenenkin yksilöä, jos kyseessä on iso pentue. Poikkeuksellista on, että ne ovat liikkeellä keskellä päivää.

Tavallisesti sudet liikkuvat alueella pimeän aikaan.

Riistapäällikkö: Tarvetta kannan karsimiselle, mutta ei videon takia

Jörgen Hermanssonin mukaan susien kannanhoidolliselle metsästykselle on kyllä tarvetta lounaisessa Suomessa, mutta video päivällä liikkuvista susista ei ole siitä todiste.

– Se osoittaa oikeaksi jo olemassa olevan tiedon, että alueella on susireviiri, jossa on tällä hetkellä kuuden suden lauma.

Videolla näkyy Hermanssonin mukaan kaksi aikuista sutta ja neljä isoa pentua.

Hermansson ei usko reviirin susien käytöksen äkisti muuttuneen. Lauman on ehkä saanut päivälevoltaan liikkeelle jokin häiriö.

– Jotain siinä on sattunut, että ovat liikkeelle lähteneet. Se voi olla metsästäjä, sienestäjä tai vaikka metsäkone. Sudet hakevat uutta lepopaikkaa ja ovat päättäneet lähteä suoraan yli peltoaukean.

Hän myös muistuttaa, että niin sanotut modernit sudet ovat sopeutuneet asuttuun maaseutuun. Ne kuulevat ja haistavat ihmisiä, autoja ja traktoreita päivittäin.

– Mutta hyvin harva pääsee niitä näin näkemään.

Alueen asukkailla ei Hermanssonin mielestä ole syytä huoleen.

Jaa.
Exit mobile version