sunnuntai, 6 lokakuun

Ruisrockissa on tehty mittavia varautumisjärjestelyitä erilaisia sääolosuhteita varten.

Sunnuntaille on ennustettu sateita ja kovaa tuulta.

Sunnuntain vastaisena yönä lounaasta saapuu Suomeen runsaita sateita, ja iltapäivään mennessä saderintama saavuttaa itäisen ja pohjoisenkin Suomen.

Ilmatieteen laitos on antanut sunnuntaille tuulivaroituksen muun muassa useisiin rannikon maakuntiin Länsi- ja Lounais-Suomessa.

Varoituksen mukaan tuuli on voimakasta huomenna keskipäivästä alkaen, ja tuulen nopeus puuskissa 15 metriä sekunnissa.

Turun Ruissalossa Ruisrock-festivaali jatkuu vielä sunnuntaina.

Ruisrock on kuitenkin varautunut kaikenlaisiin sääolosuhteisiin, kertoo festivaalin turvallisuuspäällikkö Ville Ketonen.

Ketosen mukaan festarialueen järjestelyissä on mietitty turvallisuusnäkökulmaa säiden osalta jo alueen rakentamisen suunnitteluvaiheessa. Festivaaliteltat on suunniteltu niin, että ne kestävät tuulta.

– Aika kova myrsky saa Ruisrockiin iskeä ennen rakenteellista vaaraa, Ketonen sanoo.

Ruisrock seuraa säätilanteen kehittymistä jatkuvasti, ja Ketonen kertoo tapahtumalla olevan suora yhteys meteorologeihin.

Sääennusteesta Ketonen toteaa pahimpien skenaarioiden väistyneen, ja hän arvioi, että asiakkaalle suurin haitta vallitsevista olosuhteista tulee olemaan vaatteiden kastuminen. Lisäksi sade saattaa vaikuttaa festivaalitekniikkaan päästessään tekemisiin sähkön kanssa, mutta siitäkään ei ole takeita.

– Vettä saattaa tulla jonkin verran, mutta emme ole huuhtoutumassa mereen.

Ketonen painottaa, että Ruisrock seuraa tilanteen kehittymistä ja tekee jatkuvasti uusia tilannearvioita festariturvallisuuden takaamiseksi.

– Jos tilanne muuttuisi vaaralliseksi, niin sitten tehdään ratkaisuja sen hetkisen tiedon mukaan.

Jaa.
Exit mobile version