lauantai, 26 lokakuun

Kokoomuksen ja perussuomalaisten kannattajat, johtavassa asemassa olevat sekä yrittäjät suhtautuivat Suomen kehitykseen muita myönteisemmin.

Suurin osa suomalaisista kokee, että Suomen kehitys on menossa väärään suuntaan, selviää Elinkeinoelämän valtuuskunta Evan arvo- ja asennetutkimuksesta.

58 prosenttia suomalaisista arvioi asioiden olevan menossa väärään suuntaan, 25 prosenttia taas ajattelee asioiden olevan menossa oikeaan suuntaan ja 16 prosenttia ei osannut sanoa.

Hallituspuolueiden, erityisesti kokoomuksen ja perussuomalaisten kannattajat suhtautuivat keskimäärin muita positiivisemmin Suomen nykyiseen kehitykseen. Myös johtavassa asemassa työskentelevät, ylemmät toimihenkilöt ja yrittäjät suhtautuivat Suomen suuntaan myönteisemmin kuin muut.

Kyselyssä ei tarkennettu, mitä asioiden menemisellä oikeaan tai väärään suuntaan tarkoitetaan. Evan mukaan pessimistisen arvion takana voi olla esimerkiksi tyytymättömyyttä hallitukseen ja talouden heikkoon tilanteeseen.

Tutkimus perustuu Taloustutkimuksen internetpaneelissa tekemään kyselyyn. Tutkimuksessa oli 2 018 vastaajaa.

Vastaukset edustavat Suomen 18–79-vuotiasta väestöä ja aineisto on painotettu edustamaan väestöä muun muassa iän, sukupuolen, koulutuksen ja ammatin mukaan. Tulosten virhemarginaali on koko väestön tasolla 2–3 prosenttiyksikköä kumpaankin suuntaan.

Jaa.
Exit mobile version