lauantai, 21 syyskuun

Yleisen asumistuen saajista suurin osa oli opiskelijoita joulukuussa 2023. Hallitus on siirtämässä opiskelijat pois yleisen asumistuen piiristä elokuusta 2025 lähtien.

Suurin osa yleistä asumistukea joulukuussa 2023 saaneista oli opiskelijoita, kertoo Kela tiedotteessaan. Opiskelijaruokakuntia oli 42 prosenttia yleisen asumistuen saajista. Yleistä asumistukea sai kaikkiaan 14 prosenttia Suomen alle 65-vuotiaasta väestöstä.

Tuen saaminen oli yleisintä suurissa kaupungeissa, etenkin yliopistokaupungeissa, joissa opiskelijoita on­­ paljon. Esimerkiksi Turussa, Joensuussa, Tampereella ja Jyväskylässä useampi kuin joka viides alle 65-vuotiaista sai yleistä asumistukea.

Hallitus on siirtämässä opiskelijat pois yleisen asumistuen piiristä opintotuen asumislisälle elokuusta 2025 lähtien.

– Tulevan muutoksen myötä yleisen asumistuen saajien määrä vähenee huomattavasti. Sen jälkeen, kun opiskelijat siirtyvät asumislisälle, suurin osa yleisen asumistuen saajista on työttömiä. Tänä vuonna tehdyt leikkaukset tukeen ja tuen päättyminen omistusasunnoissa asuvilta vuoden vaihteessa vähentävät myös tuen saajien määrää, arvioi Kelan tutkimuspäällikkö Signe Jauhiainen.

Opiskelijoiden jälkeen seuraavaksi eniten asumistuen saajissa oli työttömiä. Työttömien osuus oli 31 prosenttia tuen saajista. Työssä olevien osuus oli puolestaan 19 prosenttia tuen saajista.

Helmikuussa kerrottiin, että yleisen asumistuen saajia oli Suomessa ennätysmäärä vuonna 2023. Asumistukea sai vuonna 2023 yli 400 000 ruokakuntaa, mikä on lähes kuusi prosenttia enemmän kuin edeltävänä vuonna.

Jaa.
Exit mobile version