perjantai, 5 heinäkuun

Viranomaiset selvittävät Pudasjärven Suviseuroissa tapahtunutta onnettomuutta. Tilapäinen tukiasemamasto murtui ja kaatui naisen päälle.

Onnettomuustutkintakeskus päättää tiistaina, aloitetaanko Pudasjärven Suviseurojen mastoturmasta turvallisuustutkinta.

Tilapäinen tukiasemamasto kaatui voimakkaan tuulenpuuskan takia lauantaina. Antennirakenteen alle jäi nainen. Hän kuoli vammoihinsa.

Ylen tietojen mukaan kyse oli siilinjärveläisestä perheenäidistä.

Otkesin viestintäpäällikkö Tiina Bieber kertoo, että Otkes odottaa muilta viranomaisilta lisätietoja, ennen kuin päätös mahdollisesta turvallisuustutkinnasta tehdään. Alun perin päätös oli tarkoitus tehdä tänään.

Turvallisuustutkinnassa selvitettäisiin muun ohella, miten vastaavilta onnettomuuksilta voitaisiin välttyä jatkossa.

Poliisi tutkii olosuhteita

Poliisi puolestaan selvittää parhaillaan, onko joku tapahtuneesta rikosoikeudellisessa vastuussa.

Poliisi tutkii muun muassa sortuneen maston kuntoa, asennusta sekä sitä, olisiko maston tueksi pitänyt asentaa haruslankoja. Sellaisia ei onnettomuuden aikaan ollut.

– Nyt selvitetään, mikä korkeus on ollut onnettomuuden sattuessa ja sen jälkeen selviää, onko niitä tarvittu vai ei, sanoo rikoskomisario Jari Heikkilä Oulun poliisista.

Ohjeistus harusten käyttöön tulee maston valmistajalta. Valmistaja määrittelee itse korkeuden, jonka jälkeen haruksia tulisi käyttää.

Ohjeistukset ovat mastokohtaisia ja perustuvat korkeuden lisäksi muun muassa maston materiaaliin ja paksuuteen. Kaikissa tilanteissa haruksia ei tarvita.

– Valmistajalta saamme hyvinkin tärkeää tietoa siitä, miten he ovat ohjeistaneet, Heikkilä sanoo.

”Ei ole ainakaan minun työuralleni osunut mitään vastaavaa”

Sortuneen maston omistaa Telian ja DNA:n yhteinen Suomen yhteisverkko oy. Toimitusjohtaja Sami Siikin mukaan teleskooppimaston voisi nostaa jopa 30 metrin korkeuteen.

Onnettomuuden hetkellä masto oli Siikin arvion mukaan kuitenkin noin kymmenen metrin korkuinen. Tarkkaa korkeutta selvitetään edelleen.

Siikin mukaan yhtiö on toimittanut poliisille tietoja mastoon liittyen. Yhtiö ei ole itse päässyt paikan päälle tutkimaan rakennelmaa, sillä poliisi on eristänyt alueen.

Maston pystytti Suviseurojen tapahtuma-alueelle toinen yritys. Siiki ei kerro, mistä yrityksestä on kyse.

– Tässä kohtaa se on poliisilla tiedossa.

Siikin mukaan kyse on poikkeuksellisesta onnettomuudesta.

– Ei ole ainakaan minun työuralleni osunut mitään vastaavaa, hän sanoo.

Jaa.
Exit mobile version