lauantai, 21 syyskuun

Syyttäjä vaatii vuosien vankeutta miehelle, jonka epäillään pahoinpidelleen kahta naapuriaan Oulussa. Toinen uhri selvisi syyttäjän mukaan rajusta väkivallasta vain täpärästi.

Oululaismiestä syytetään 70-vuotiaan naapurinsa tapon yrityksestä sekä toisen naapurinsa pahoinpitelystä.

Oikeudenkäynti alkoi tänään aamulla Oulun käräjäoikeudessa. Väkivallanteot tapahtuivat syytteiden mukaan viime toukokuussa.

Syyttäjän mukaan mies kohtasi tuolloin 70-vuotiaan naapurinsa kotitalon pihamaalla ja löi tätä teräspäisellä betonilapiolla sekä nyrkillä päähän. Iäkäs mies meni väkivallan takia puolustuskyvyttömäksi.

Tämän jälkeen miehen syytetään raahanneen uhrin sisään talon rappukäytävään ja työntäneen tämän kellariin johtavaan 15-askelmaiseen betoniportaikkoon.

Syyttäjän mukaan uhri tippui vähintään puolet matkasta alas ja päätyi kellarikäytävälle. Siellä mies jatkoi syytteen mukaan väkivaltaa potkimalla ja lyömällä.

Uhri sai tilanteessa hyvin vakavat ja monimuotoiset vammat. Hän oli löydettäessä tajuton.

Syyttäjän mukaan mies selvisi hengissä siitä syystä, että hänet saatiin toimitettua tehohoitoon nopeasti.

Teosta epäilty mies otettiin kiinni tekopaikalta pian tapahtuneen jälkeen. Hänen käsistään ja vaatteistaan löydettiin uhrin verta.

Myöntää osittain

Syyttäjän mukaan mies on myöntänyt lyöneensä 70-vuotiasta naapuriaan nyrkillä ja raahanneensa tätä. Hän kuitenkin kiistää syytteen muilta osin, eikä ole puolustuksensa mukaan esimerkiksi lyönyt ikämiestä lapiolla.

Puolustuksen mukaan kyse olisi vain perusmuotoisesta pahoinpitelystä.

Syyttäjän mukaan asian esitutkinnassa ei ole selvinnyt mitään syytä väkivallalle. Rikoksista syytettyä miestä itseään on määrä kuulla käräjäoikeudessa myöhemmin tänään.

Mies on ollut asian tiimoilta tutkintavankeudessa toukokuusta lähtien. Syyttäjä vaatii miehelle vähintään neljän vuoden mittaista ehdotonta vankeusrangaistusta.

70-vuotias uhri puolestaan vaatii mieheltä liki 40 000 euron vahingonkorvauksia muun muassa henkisestä ja fyysisestä kärsimyksestä.

Miestä syytetään samalla kertaa myös muutamaa päivää aiemmin toukokuussa tapahtuneesta tilanteessa, jossa hän meni keskellä yötä toisen naapurinsa ovelle ja löi tätä yllättäen kasvoihin.

Syyttäjä vaatii rangaistusta pahoinpitelystä. Mies on kiistänyt rikoksen. Hän ei kertomansa mukaan muista tapahtunutta.

Käräjäoikeus antaa tuomion asiassa myöhemmin.

Jaa.
Exit mobile version