perjantai, 3 toukokuun

Kevät teki tänä vuonna tepposet rengasliikkeille. Kesärenkaiden vaihtosesonki oli jo täydessä vauhdissa, kun pakkaset palasivat.

Puhelin on soinut parin viime päivän aikana tiuhaan rengasliikkeissä, kun asiakkaat ovat tulleet toisiin ajatuksiin. Kesärenkaiden vaihtaminen alle ei tunnukaan hyvältä idealta, kun sääennuste lupaa yöpakkasia ja uutta luntakin.

Turkulaisen Rengasmarket Kärsämäen toimitusjohtaja Tomas Palander kertoo, että moni on siirtänyt aikaa viikolla eteenpäin. Se aiheuttaa yrittäjälle päänvaivaa.

– Meillä ehti jo olla kiire, ja olemme järjestäneet paljon lisätyövoimaa. Nyt pitää sumplia jotenkin, etteivät kaikki seiso tumput suorina.

Palanderin mukaan joidenkin työntekijöiden kanssa on jo sovittu vapaapäivien pitämisestä.

Työajat menivät uusiksi

Soittokierroksen perusteella myös muiden rengasliikkeiden työntekijöille on annettu vapaapäiviä, kun töitä ei ole riittänyt.

– Joillekin työntekijöille on jouduttu antamaan vapaata, mutta vapaaehtoisesti, kertoo Helsinki Customs Oy:n toimitusjohtaja Kasper Ilves.

Monessa rengasliikkeessä asiakkaat ovat päätyneet ajan siirtämisen sijaan sen perumiseen. He varaavat uuden ajan sitten, kun varmuudella luottavat kevään koittavan.

– Loppuviikosta on peruttu aikoja, sanoo myös Kotkan Rengaspalvelu Oy:n myyjä ja asentaja Tomi Nikkinen.

Kevät on edennyt pätkittäin

Renkaiden vaihdossa sesonki pysähtyi tänä keväänä jo toistamiseen. Moni ehti vaihtaa kesärenkaat alle, kun lämpötilat ensimmäisen kerran näyttivät lupaavia lukemia. Maaliskuun 11. päivä lämpötila kipusi pohjoisessa Suomessa lähes seitsemään asteeseen.

Sen jälkeen satoi taas lunta.

Huhtikuun ensimmäisenä päivänä eteläisessä Suomessa oli lähes 18 astetta lämmintä. Nyt on jälleen pakkasta. Vaikka pakkaslukemat osuvat lähinnä yöaikaan, osaavat autoilijat varoa liukkautta. Osa on jopa vaihtanut talvirenkaat takaisin.

– Tällaiset tilanteet osataan onneksi ottaa huumorilla, että tuli oltua vähän liian nopeita, Tomas Palander toteaa.

Porilaisen Valtarengas Oy:n myyjä Jussi Forsman kertoo, että erityisesti ammattiautoilijoille on palautettu nastarenkaita.

– Ammattiautoilijat joutuvat ajamaan alueilla, joilla ei kesärenkailla pärjää.

Rengasmarket Kärsämäen rengashotellin asiakkaista puolet on jo vaihtanut kesärenkaat alle. Vaikka aikoja nyt siirretäänkin ahkerasti, ei sääennuste ole säikäyttänyt kaikkia.

Kari Ranta-aho päätti, että renkaat vaihdetaan nyt, kun aika on varattu.

– Ajetaan sitten varovasti. Onneksi pystyn säätelemään ajoani, eikä ole tarvetta mennä väkisin jonnekin, jos keli on huono.

Jaa.
Exit mobile version