lauantai, 26 lokakuun

Sauvossa kesäasuntoa myyville selvisi, että talossa ei ollut lainkaan tehty lain vaatimia katselmuksia ja rakennuslupakin oli vanhentunut. Poliisi tutki tapausta törkeänä petoksena.

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan törkeästä petoksesta, joka liittyy Sauvossa tehtyyn kiinteistökauppaan.

Tapauksessa pariskunta sai tietää, että kesäasunnosta puuttui lain vaatimia käyttöönotto- ja loppukatselmuksia vasta sitten, kun he olivat myymässä itse rakennusta vuonna 2022. He olivat ostaneet itse rakennuksen vuonna 2020. Puuttuvien katselmuksien lisäksi kiinteistön rakennuslupa oli umpeutunut 1980-luvulla.

MOT kertoi tapauksesta ohjelmassa Myytävänä laiton talo tammikuussa 2023.

Poliisi kertoo, että törkeästä petoksesta on epäiltynä viisi henkilöä.

– Epäiltynä on kuultu asunnon myyjä, kiinteistönvälittäjä, kiinteistövälityksestä vastanneen yrityksen vastaava hoitaja, sekä kahta asiantarkastajaksi nimettyä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tommi Kosunen tiedotteessa.

Epäillyt kiistävät

Epäiltynä kuullut henkilöt ovat kiistäneet syyllistyneensä asiassa rikokseen.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että lain ja hyvän välitystavan mukaan välitysliikkeellä on selonottovelvollisuus ja tiedonantovelvollisuus. Asianomistajat tekivät asiasta rikosilmoituksen, koska kiinteistö myytiin puutteellisin tiedoin.

– Asianomistaja katsoo, ettei heille tehty selvitystä näistä puutteista, ja myyntiesitteen tiedoista ilmeni myöhemmin muitakin puutteita, kertoo Kosunen tiedotteessa.

Poliisi kertoo tiedotteessa selvittäneensä asiaa pitkällisesti ja etsineensä tietoja vuosikymmenten takaa.

– Olemme selvittäneet puutteita asioista, jotka ovat tapahtuneet jo 1980-luvulla. Lisäksi osa tuolloin asiasta esimerkiksi kunnan päässä vastanneista henkilöistä on jo menehtynyt. Selvitystä on asianosaisten lisäksi hankittu alkuperäiseltä rakennuttajalta, Sauvon kunnalta, nykyiseltä rakennustarkastajalta, asunnonvälitysliikkeiltä sekä aluehallintovirastosta, Kosunen sanoo tiedotteessa.

Asia siirtyy seuraavaksi syyteharkintaan.

Jaa.
Exit mobile version