sunnuntai, 19 toukokuun

Turun vankilan sellit suunniteltiin alun perin yhdelle vangille. Vankila kävi kuitenkin ahtaaksi heti avaamisen yhteydessä.

Turun vankila Saramäessä on ollut täynnä siitä lähtien, kun se otettiin käyttöön vuonna 2007. Tämä tarkoittaa sitä, että vankilassa on joka hetki vankeja enemmän kuin mille määrälle vankila on suunniteltu.

Yle uutisoi tiistaina, kuinka tilanpuute vaivaa kaikkia Suomen vankiloita, ja hallituksen uudistukset ovat tuomassa niihin satoja uusia vankeja.

Tällä hetkellä Turun vankilassa on yksi osasto remontissa, ja vankilan virallinen paikkaluku on normaalin 255 paikan sijaan nyt 216.

Vankilan täyttöaste on silti parhaillaankin yli sata prosenttia, sillä vankeja on tämän päivän tiedon mukaan 240.

– Ideaalitilanteessa joka osastolla olisi pari selliä vapaana. Se antaisi meille pelivaraa, kun vankeja siirrellään ja majoitetaan, sanoo turvallisuudesta ja valvonnasta vastaava apulaisjohtaja Petri Kiuru.

Kaikki Saramäen 255 selliä on alun perin suunniteltu yhdelle vangille. Vankila huomattiin kuitenkin liian pieneksi jo käyttöönoton aikaan, ja nyt 90 selliin on lisätty sänky alkuperäisen yläpuolelle.

Lisäksi tarpeen vaatiessa vankeja majoitetaan myös sellin lattialle, jolloin noin 12 neliön sellissä asuu kolme vankia.

Jaa.
Exit mobile version