tiistai, 15 lokakuun

Poliisi epäilee Puhakan puolisoa ampuma-aseella tehdystä murhasta. Epäilty on otettu kiinni ja tekoväline on poliisin hallussa.

Kokosimme tiedot maanantaina puhuttaneesta epäillystä murhasta.

Ex-jääkiekkoilija Janne Puhakan epäilty murha tapahtui Espoon Henttaalla eilen sunnuntaina. Puhakka oli kuollessaan 29-vuotias.

Henkirikos tuli viranomaisen tietoon kansalaisen tekemän hätäpuhelun kautta noin kello 20 illalla. Poliisin mukaan Puhakka on surmattu yksityisasunnossa ampuma-aseella.

Poliisi ei vielä ole kommentoinut tarkemmin tekoasetta tai esimerkiksi laukausten määrää.

Puhakka asui rivitalossa yhdessä puolisonsa, norjalaisen Rolf Nordmon kanssa. 66-vuotias Nordmo on koulutukseltaan eläinlääkäri.

Poliisi aloitti tapauksen tutkinnan rikosnimikkeellä tappo, mutta ilmoitti maanantaina iltapäivällä, että epäilee nyt Puhakan puolisoa murhasta.

– Meillä on syytä epäillä, että teko on vakaasti harkiten tehty. Tekotapa on erityisen raaka, poliisin tutkinnanjohtaja Matti Högman sanoi Ylelle noin kello kolmelta iltapäivällä.

Yle kertoo epäillyn nimen tässä vaiheessa, koska hän on esiintynyt julkisuudessa kotimaisissa ja kansainvälisissä haastatteluissa Janne Puhakan kanssa.

Ensimmäisenä murha-epäilystä kertoi Iltalehti.

Poliisi: tutkinta on yksinkertainen

Högmanin mukaan esille ei ole tullut, että Puhakan ja tämän puolison suhteessa olisi tullut esiin aiempaa väkivaltaa.

Poliisin mukaan heillä on jo käsitys motiivista. Tutkintaan vedoten motiivia ei avata medialle.

– Tapaus on surullinen. Poliisin näkökulmasta tutkinta on suhteellisen yksinkertainen. Epäilty tekijä on kiinni ja tekoväline on hallussa, Högman kommentoi.

Poliisi aikoo kuulla epäiltyä ja esittää tätä vangittavaksi vielä tänään maanantaina.

Tapahtumapaikan läheisyydessä Espoon Henttaalla 27 vuotta asunut mies kertoi Ylelle maanantaina aamupäivällä, että pääosin omakotitaloista koostuva alue on yleensä hyvin rauhallinen.

Petolliset-finaali perutaan

Janne Puhakka osallistui viime talvena kuvattuun Petolliset-realityohjelmaan ja on edennyt siellä finaaliin asti.

Puhakka lähti viimeiseen jaksoon petollisena eli hahmona, jonka on tarkoitus ”murhaamalla” tiputtaa muut pelaajat eli uskolliset pois voittopotin saadakseen.

Finaalijakso oli tarkoitus esittää tv:ssä torstaina. Nelonen media tiedotti tapauksen jälkeen, että finaalijakson esittäminen on peruttu.

Petolliset-sarjaa tuottavan tuotantoyhtiö Fremantle Finlandin tuottaja Sonja Kari kertoi maanantaiaamuna, että tuotantoyhtiö oli yrittänyt tavoittaa Puhakkaa sen jälkeen, kun tämän kuolemasta uutisoitiin.

– Olemme kaikki syvästi järkyttyneitä jos uutiset pitävät paikkansa, Kari sanoi maanantaiaamuna.

Entinen jääkiekkoilija

Janne Puhakka oli ensimmäinen SM-liigassa pelannut jääkiekkoilija, joka kertoi julkisesti olevansa homoseksuaali. Hän kertoi asiasta Helsingin Sanomissa vuonna 2019.

Puhakka pelasi Suomessa Liigaa Espoo Bluesissa ja Mestistä Espoo Unitedissa ja TuTossa. Ulkomailla hän pelasi Pohjois-Amerikassa juniorisarjaa ja urheilu-uransa lopussa Ranskan liigaa. Hän pelasi nuoruudessaan myös juniorimaajoukkueissa.

Puhakka kertoi hänen ja Risto Pakarisen kirjoittamassa vuonna 2022 julkaistussa kirjassa Ulos kopista (Johnny Kniga) tutustuneensa 37 vuotta vanhempaan mieheen ensimmäisen kerran niihin aikoihin, kun pelasi Kanadassa vuosina 2013–2015.

Puoliso Rolf Nordmolla on aiemmasta liitostaan kolme lasta.

Nordmo on julkaissut sosiaalisessa mediassa kuvia, joissa hän esiintyy metsästysaseen ja -koiran kanssa.

Pari ehti seurustella kymmenen vuotta. He asuivat yhdessä Henttaalla paritalossa, joka sijaitsee kaupungin vuokratontilla. Puhakka omisti asunnosta puolet ja Nordmo puolet.

Useat julkisuuden henkilöt, kuten entinen pääministeri Sanna Marin, ex-muusikko Antti Tuisku ja iso joukko muita mediavaikuttajia ovat reagoineet Puhakan kuolemaan sosiaalisen median tileillään.

Puhakan epäillystä murhasta on uutisoitu laajasti myös Norjassa, muun muassa Norjan yleisradio NRK, Dagbladet ja VG.

Aiemmin kaksikon parisuhteesta on uutisoinut muun muassa brittiläinen The Mirror.

Muokattu 14.10.2024 klo 17.42: Nordmolla on kolme lasta, ei kaksi, kuten jutussa aiemmin luki.
Muokattu 14.10.2024 klo 20.33: Petolliset-sarja on kuvattu talvella, ei kesällä, kuten jutussa aiemmin luki.

Jaa.
Exit mobile version