tiistai, 15 lokakuun

Sunnuntai-iltana henkirikoksen uhriksi joutunut Janne Puhakka puhui norjalaisesta miehestään muun muassa pari vuotta sitten julkaistussa kirjassaan.

Sunnuntaina tapahtuneen henkirikoksen uhrina kuollut entinen jääkiekkoilija Janne Puhakka kertoi julkisuudessa avoimesti suhteestaan norjalaiseen puolisoonsa.

Ylen tietojen mukaan kyseistä puolisoa, 66-vuotiasta Rolf Nordmota epäillään Puhakan murhasta. Epäillyn henkilöllisyydestä kertoi ensin Ilta-Sanomat omien tietojensa pohjalta.

Poliisi vahvistaa Ylelle, että tekoa tutkitaan murhana. Rikosnimikkeen vaihtumisesta taposta murhaksi kertoi ensin Iltalehti. Epäilty murha tapahtui pariskunnan kotona Espoossa.

Puhakka kertoo hänen ja Risto Pakarisen kirjoittamassa vuonna 2022 julkaistussa kirjassa Ulos kopista (Johnny Kniga) tutustuneensa 37 vuotta vanhempaan mieheen ensimmäisen kerran niihin aikoihin, kun pelasi Kanadassa vuosina 2013–2015.

Yle kertoo epäillyn nimen tässä vaiheessa, koska hän on esiintynyt julkisuudessa kotimaisissa ja kansainvälisissä haastatteluissa Janne Puhakan kanssa.

Epäilty julkaisi kuvia metsästysretkiltä

Kirjassa kerrotaan miesten tutustumisen tapahtuneen netin välityksellä.

Kun pari tapasi ensimmäisen kerran Helsingissä, Puhakka oli 19-vuotias ja norjalainen 56-vuotias.

Kirjassa miestä kuvaillaan ”tyylikkääksi”.

– Solakka, hyvin pukeutunut, kohtelias, tyylikkäästi harmaantunut, mutta samaan aikaan ikinuorekas aikuinen. Herrasmies, sanalla sanoen, kirjassa kerrotaan.

Nordmo on julkaissut sosiaalisessa mediassa kuvia, joissa esiintyy metsästysaseen ja -koiran kanssa. Tiistaina poliisi kertoi Nordmonin myöntäneen ampuneensa Puhakkaa nimenomaan metsästyskäyttöön tarkoitetulla haulikolla, johon hänellä oli lupa Norjassa.

Pari asui yhdessä Espoon Henttaalla paritalossa, joka sijaitsee kaupungin vuokratontilla. Puhakka omisti asunnosta puolet ja Nordmo puolet.

Nordmo on ilmoittanut sosiaalisessa mediassa kotipaikkakunnakseen Norjan Steinkjerin. Alueen alioikeutena toimivasta Trøndelagin käräjäoikeudesta kerrotaan Ylelle, että Nordmolla ei ole käräjäoikeudessa tuomioita rikos- tai siviiliasioissa. Samoin kerrotaan Oslon käräjäoikeudesta.

Kertoivat yhteisestä elämästään julkisesti

Ulos kopista -kirjan mukaan Rolf Nordmo oli aiemmin naimisissa naisen kanssa. Heillä on ex-vaimonsa kanssa kolme yhteistä lasta.

Kirjassa kerrotaan, että Puhakka ei aluksi halunnut, että häntä ja Nordmota esiteltäisiin pariskuntana, koska arasteli suhteen julkituloa.

Tästä syystä Puhakka oli pyytänyt asiasta tietäviä kertomaan muille, että norjalaismies on hänen perhetuttunsa.

Pari muutti yhteen vuonna 2019 Helsingissä. Samoihin aikoihin Puhakka kertoi avoimesti homoseksuaalisuudestaan Helsingin Sanomien haastattelussa.

Eläinlääkäriksi kouluttautunut Rolf Nordmo on antanut haastatteluja myös norjalaisiin medioihin, muun muassa paikallislehti Trønder-Avisaan vuonna 2019. Jutussa hän kertoo elämässään tapahtuneista käänteistä.

Pariskunta on myös julkaissut sosiaaliseen mediaan runsaasti kuvia yhteisestä elämästään.

Puhakka esiintyy tällä hetkellä Nelosella näytettävässä Petolliset-sarjassa. Nelonen ilmoitti aiemmin, ettei aio esittää tv-sarjan finaalijaksoa torstaina.

Espoolaissyntyinen Puhakka pelasi aikanaan jääkiekkoa ammattilaisena. Kaudella 2015–16 hän kiekkoili SM-liigaseura Bluesissa 40 runkosarjaottelua.

Hän pelasi vielä kaudella 2017–2018 Ranskassa, jonka jälkeen lopetti kiekkouransa.

Juttua muokattu 14.10.2024 kello 14.43: Lisätty tieto, että epäilty on esiintynyt sosiaalisen median kuvissa metsästysaseen kanssa.

Juttua muokattu 14.10.2024 kello 15.09: Lisätty tieto, että poliisin mukaan tekoa tutkitaan nyt murhana. Lisäksi lisätty Ylen tieto epäillyn henkilöllisyydestä.

Juttua korjattu 14.10.2024 kello 15.42: Jutussa luki aiemmin, että epäillyn kaikki lapset ovat tällä hetkellä alaikäisiä, mutta tosiasiassa lapset olivat alaikäisiä, kun epäilty erosi silloisesta vaimostaan.

Juttua muokattu 15.10. kello 10.17: Täydennetty juttua tiedolla siitä, millä Nordmo ampui Puhakkaa.

Juttua muokattu 15.10. kello 11.23: Täydennetty tiedolla, ettei Nordmolla ole kahdessa norjalaisessa käräjäoikeudessa tuomioita.

Jaa.
Exit mobile version