tiistai, 15 lokakuun

Lempäälän kauan odotettu uusi uimahalli on avattu yleisölle tänään maanantaina. Hintoja alennettiin jo ennen ovien avaamista palautteen vuoksi.

Reija Grönroos,

Katri Tapola

– Kyllähän se kirpaisee. Maksettiin 47 euroa tyttären kanssa, sanoo Karri Koivusilta. Hän oli yksi avajaisaamun kävijöistä Lempäälän uudessa uimahallissa.

Lempääläläiset ovat viimein saaneet vuosia odottamansa uimahallin. Kauppakeskus Ideaparkin alle rakennetun uimahalli-kylpylän nimeksi tuli Vesimaailma Louhi.

Kun vesimaailma oli viimeistä silausta vaille, julkaistiin tiedot lippuhinnoista. Niitä moitittiin heti kalliiksi, ja kritiikin jälkeen hinnoittelua muutettiin.

Karri Koivusilta ja tytär Elle asuvat melkein uuden hallin naapurissa.

– Tämä on avajaispäivä, niin mielellään tänne nyt kuitenkin tulee ja maksaa. Katsotaan nyt, ennen kuin moititaan.

Yksi parannusehdotus Koivusilloilla on. Kun kertalippu on voimassa kolme tuntia, voisiko tuon ajan jakaa kahdeksi puolentoista tunnin käynniksi samana päivänä?

Ainakaan toistaiseksi jakaminen ei ole mahdollista.

Hinta riippuu päivästä ja kellonajasta

Hallin toimitusjohtaja Lari Laakso sanoo, että hinnoittelun kantava ajatus on, että sillä tasataan ruuhkahuippuja.

Tämä koskee niin kerta-, sarja- kuin kuukausilippuja.

– Ohjaamme hinnoittelulla kävijämääriä aika rajustikin. Ne jotka tulevat arkena ja aamupäivällä, pääsevät halvemmalla, Laakso sanoo.

Esimerkiksi aikuisten kertalippu Louhi-vesimaailmaan maksaa nyt arkipäivänä 12 euroa ja kello 16:n jälkeen 24 euroa. Sesonkiaikana, kuten syys- tai talvilomaviikolla hinta on koko päivän aikuisille 29 ja lapsille 18 euroa.

Laakson mukaan yhtiö voi vielä muuttaa hintoja. Jos esimerkiksi tiettyinä kellonaikoina on toistuvasti hiljaista, hintoja saatetaan alentaa.

– Jos on ruuhka-aikaa, niin tarvittaessa nostetaan, mutta sanoisin, että todennäköisesti ennemminkin alennetaan hintoja. Siihen ovat kaikki omistajat ja hallitus sitoutuneita.

Esimerkiksi Tampereella Kalevan uimahallissa kertalipun hinta aikuiselle on 8,60 euroa. Yli 65-vuotiailta ei arkisin peritä maksua lainkaan. Kangasalla Kuohun uimahallissa aikuisten kertalippu maksaa 8,90 euroa.

Lari Laakso muistuttaa, ettei Lempäälän Louhi-vesimaailmaa voi verrata muihin uimahalleihin. Se on ensimmäinen suomalainen halli, joka on tehty yksityisen ja kunnan yhteistyöllä.

Lempäälän kunta omistaa uimahallista 55 prosenttia ja Ideapark 44 prosenttia.

Näin kävijät kommentoivat

Louhi-vesimaailma tehtiin luolastoon kauppakeskuksen alle noin 30 metrin syvyyteen.

Halli maksoi noin 24 miljoonaa euroa, ja sen rakentaminen kesti lopulta yli kaksi vuotta. Avajaispäivää on odotettu.

– Kivalta näyttää, kommentoi vesijuoksemassa ollut vesilahtelainen Pirjo Hasari avajaisaamuna. Hän oli kokeillut jo poreallasta, mutta ei vielä juuri muuta.

– Kivaa, huikkasivat puolestaan Ruben Vilèn, Ronny Vilèn, Otto Makkonen ja Aaro Makkonen.

Nuoret ”vesimiehet” eivät olleet vielä syntyneetkään, kun kauppakeskuksen luolaston uimahallista puhuttiin ensimmäisen kerran.

Suomen ensimmäinen Ideapark avattiin Lempäälään joulukuussa 2006.

Kauppakeskuksen alle suunniteltiin jo silloin luolastoa, jonne kaavailtiin ainakin hiihtoputkea, uimahallia ja väestönsuojaa.

Koska Lempäälässä ei ollut uimahallia, kunta lähti mukaan kauppakeskuksen uimahallihankkeeseen. Viivästyksiä oli heti alussa niin, että kunta mietti uimahallista vetäytymistä jo vuonna 2009.

Jaa.
Exit mobile version