tiistai, 2 heinäkuun

Uuden stadionin ensimmäinen musiikkitapahtuma järjestetään lauantaina. Valmistelut ovat sujuneet odotetulla tavalla.

Linnea Pitkänen,

Oskari Räisänen

Lauantai näyttää, kuinka hyvin Tammelan uuden jalkapallostadionin puitteet palvelevat musiikkitapahtumia.

Keväällä avattu stadion on aiemmin ollut vain urheilukäytössä. Ensimmäinen musiikkitapahtuma järjestetään lauantaina, kun Lauri Tähkä aloittaa jäähyväiskiertueensa Tampereelta.

Extra Large Musicin promoottori Timo Isomäen mukaan kyseessä ei kuitenkaan ole mikään koeponnistus.

– Ei me mitään testata, kyllä me ihan tehdään.

Valmistelut ovat sujuneet odotetusti. Lava pystytettiin jo torstaina ja perjantaina luvassa oli tekniikan asentaminen, Isomäki kertoo.

Haasteita on lähinnä aiheuttanut Tammelan stadionin sijainti kaupungin keskellä.

– Meillä on aika paljon rekkaliikennettä. Tammelankadulla joudutaan sulkemaan toinen kaista, että saadaan rekat tyhjennettyä.

Jalkapallostadionin yleisökapasiteetti kasvaa livetapahtumissa. Tammelan stadionilla on 8 000 katsomopaikkaa, mutta konserttia mahtuu katsomaan jopa 15 000 ihmistä.

Isomäki arvioi, että Tähkää tulee kuuntelemaan yli 10 000 ihmistä.

Purkkaa ja nuuskaa nurmikossa

Isomäki lupailee, että jalkapallostadionin tunnelma voi olla keikalla intiimimpi kuin esimerkiksi niin ikään Tampereella sijaitsevalla Ratinan stadionilla.

– Tämä huomattavasti tiiviimpi ja siinä mielessä intiimimpi tila. Vaikka suurkonsertti pystytään tekemään, tässä on jotenkin klubimaisempi tunnelma.

Stadionin tekonurmea ei peitetä yleisön alta. Roska-astioiden määrää aiotaan lisätä, mutta erityisesti purukumit ja nuuskat päätyvät usein keikkakävijöillä maahan.

Viikon päästä kentällä pelataan jälleen Veikkausliigaa. Miten nurmikon käy?

– Sille tehdään kyllä hyvin perustavaa laatua oleva siivous maanantaina. Toivotaan, että sille ei mitään isoja vahinkoja tule. Maailmalla tällainen kentän käyttö on hyvinkin yleistä, Isomäki sanoo.

Lauri Tähkän konsertti on Tammelan stadionin ainoa musiikkitapahtuma tänä kesänä. Pääasiassa stadion on tarkoitettu jalkapallon pelaamiseen.

Seuraavien kesien konserttitarjontaa neuvotellaan parhaillaan.

– Meillä on tarkoitus järjestää täällä yhdestä kolmeen tapahtumaa. Neuvottelut ensi kesästä ovat parasta aikaa käynnissä.

Jaa.
Exit mobile version