sunnuntai, 19 toukokuun

SDP:n Tampereen kunnallisjärjestön hallitus kokoontuu maanantaina ja todennäköisesti kutsuu edustajiston koolle apulaispormestarin valitsemiseksi.

Tampereen apulaispormestaristoon tulee muutoksia. Nykyinen kaupunkiympäristön palvelualueen lautakuntien apulaispormestari Pekka Salmi (sd.) tuli maanantaina valituksi Tampereen elinvoiman palvelualueen johtajaksi.

Salmi siirtyy siis politiikasta viranhaltijaksi. SDP aloittaa heti prosessin uuden apulaispormestarin valitsemiseksi.

SDP:n Tampereen kunnallisjärjestön hallituksen puheenjohtaja Jyrki Koskinen kertoo, että järjestön hallituksella on kokous maanantai-iltana.

– Todennäköisesti päätämme kutsua kunnallisjärjestön edustajiston kokouksen koolle.

Koskisen mukaan kokous on todennäköisesti 29. toukokuuta.

Apulaispormestari valitaan järjestön kunnallispoliittisen ohjesäännön mukaan. Edustajistossa on edustajat kaikista Tampereen noin 25 puolueosastosta.

Apulaispormestarin pitää olla Tampereella kaupunginvaltuuston jäsen. Valtuutetut voivat asettua ehdolle tai puolueosastot voivat asettaa heitä ehdolle.

Koskisen mukaan edustajistossa pyritään yksimieliseen päätökseen.

– Kyseessä on erittäin merkittävä tehtävä. Uskon, että meillä on jokunen hyvä, pätevä ja osaava henkilö, joiden keskuudesta valinta tehdään.

Koskinen ei halua nimetä omaa suosikkiaan.

Pekka Salmi on työskennellyt Tampereen kaupungin apulaispormestarina yhteensä seitsemän vuotta.

Salmi valittiin elinvoiman palvelualueen johtajaksi yli 40 hakijan joukosta. Valinnan teki Tampereen kaupunginhallitus maanantaina.

Tampereen kaksi muuta apulaispormestaria ovat elinvoiman palvelualueen lautakuntien apulaispormestari Ilkka Sasi (kok.) ja kasvatus- ja opetuslautakunnan sekä kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan apulaispormestari Matti Helimo (vihr.).

Jaa.
Exit mobile version