perjantai, 11 lokakuun

Hannula toimii tällä hetkellä Turun yliopiston vararehtorina. Tampereen ammattikorkeakoulun hallitus päätti maaliskuussa aiemman rehtorin Tapio Kujalan toimisuhteen.

Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK) rehtoriksi ja toimitusjohtajaksi on valittu Mika Hannula. Hannula on tällä hetkellä Turun yliopiston vararehtori.

TAMKin hallitus päätti asiasta yksimielisesti kokouksessaan maanantaina. Mika Hannula aloittaa uudessa tehtävässään Tampereella vuoden 2025 alussa.

TAMKin rehtorin ja toimitusjohtajan hakuprosessissa oli lopulta mukana 14 henkilöä, joista neljää kärkiehdokasta haastateltiin koko korkeakouluyhteisölle avoimessa paneelikeskustelussa syyskuun lopussa. Haastatteluiden lisäksi rekrytoinnissa hyödynnettiin ulkopuolisen konsultin tekemää soveltuvuusarviointia, TAMK kertoo tiedotteessaan.

Mika Hannulan valintaa perustellaan muun muassa hänen osaamisellaan ja laajoilla verkostoillaan.

– Mika Hannulalla on vahvat näytöt korkeakoulun johtamisesta rehtorina ja erityisesti tuloksekkaasta kumppanuustyöstä tutkimus-, kehitys- ja innovaatio rahoituksen kasvattamiseksi, TAMKin hallituksen puheenjohtaja ja Tampereen yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen sanoo tiedotteessa.

Hannula tekee nyt paluun Tampereelle, sillä ennen Turun yliopistoa hän työskenteli Tampereen teknillisen yliopiston rehtorina. Koulutukseltaan hän on tuotantotaloudesta väitellyt tekniikan tohtori ja myös tietojohtamisen professori.

Hannula kertoo Ylelle, että hän näkee Tampereen ammattikorkeakoulussa paljon mahdollisuuksia. Hannulan mukaan TAMKin etuna on se, että Tampere on vahva kasvukeskus.

Hannula on toiminut myös Turun ammattikorkeakoulun hallituksen jäsenenä.

Tampereen ammattikorkeakoulun hallitus päätti maaliskuussa aiemman rehtorin Tapio Kujalan toimisuhteen. Hän oli aloittanut tehtävässään vuonna 2021.

Juttua korjattu 10.10.2024 kello 9:23: Ingressissä luki ensin, että aiempi rehtori Tapio Kujala sai potkut. Ilmaus muutettu muotoon: Tampereen ammattikorkeakoulun hallitus päätti maaliskuussa aiemman rehtorin Tapio Kujalan toimisuhteen.

Jaa.
Exit mobile version