perjantai, 4 lokakuun

Marco Bjurström nähdään tänään Puoli seitsemän -lähetyksessä Ella Kannisen juontajaparina.

Tanssii tähtien kanssa -sarjan kaikkien aikojen ensimmäinen juontajapari Ella Kanninen ja Marco Bjurström palaavat yhteen tänään torstaina Puoli seitsemän -ohjelman pinkille sohvaryhmälle.

Comebackin taustalla on Puoli seitsemän vaihtuvien juontajien viikko, jonka aikana Ella saa vierelleen vierailevia juontajia. Torstaina hän jututtaa Marcon kanssa Temptation Islandista tuttua Sami Kurosta.

”En tiennyt, mihin olin lähtenyt”

Suomi liittyi vuonna 2006 kansainvälisen Dancing with the Stars -formaatin perheeseen, kun Tanssii tähtien kanssa -ohjelman ensimmäinen kausi valloitti televisiokatsojien sydämet MTV3-kanavalla.

TTK:n ensimmäinen lähetys sai heti miljoonayleisön, mikä oli valtava saavutus suomalaiselle tv-viihteelle.

– Se oli minulle ihan uusi juttu. En ollut mikään suurten suorien viihdeohjelmien konkari. Olin aiemmin tehnyt kieliohjelmia ja uutisia, Kanninen muistelee.

Kannisen aisapari Marco Bjurström oli entuudestaan tuttu suomalaiselle tv-yleisölle.

– Marco oli jo todella rutinoitunut juontaja ja iso nimi Suomessa. Hän toi turvaa minulle. Haluaisinkin kuulla Marcolta, minkälaisia fiiliksiä se herätti hänessä, kun hän sai rinnalleen niin kokemattoman juontajaparin.

– Mä en kokenut kyllä häntä mitenkään kokemattomana. Kyllä mäkin sen tunsin, että pystyin olemaan ikään kuin avuksi ja tueksi. Tosiasiassa Ella oli kuitenkin paljon pystyvämpi ja osaavampi kuin ehkä itsekään uskoi, Bjurström kertoo.

Juontajaparin roolijako asettui luonnollisesti. Bjurström mukaan Kanninen on ”pedantti ja tarkka” ja hän itse ”huithapeli”.

– Mä tykkäsin siitä, että meillä oli tosi lämmintä se yhdessä tekeminen. Mutta samalla tosi ammattimaista ja asiallista, Marco jatkaa.

Ensimmäisen lähetyksen jälkeen Kanniselle alkoi valjeta, kuinka suuresta ilmiöstä oli kyse.

– Ennen sitä en tiennyt, mihin olin lähtenyt. Marco sen jo tiesi.

Pikakurssi juontamiseen ja julkisuuteen

Suuri julkisuus rysähti niskaan, hyvässä ja pahassa, yhdessä yössä. Ihmiset tulivat kadulla juttelemaan, ja lehdistö kiinnostui.

– Muistan ikuisesti ensimmäisen liven jälkeisen iltapäivälehden. Siihen oli koottu risut ja ruusut yleisön kommenteista.

Palautteessa kiinnitettiin huomiota kokemattomuuteen.

– Aluksi olin todella innostunut, enkä meinannut pysyä nahoissani. Puhuin liikaa käsillä ja nopeasti, mistä tuli kritiikkiä.

Kanninen päätti juontaa yhden lähetyksen ”sordiino päällä”.

– Sen jälkeen ei tullut mitään negatiivista palautetta. Sitä kautta opin olemaan aina innostunut ja aito mutta myös rauhallisempi.

Julkisuuden nurjiin puoliin kuului myös TTK-porukan illanistujaisia vaanivat paparazzit teleobjektiiveineen.

Lieveilmiöistä huolimatta Kanninen muistelee TTK-aikoja lämmöllä ja on kokemuksesta kiitollinen. Ohjelma oli paitsi pikakurssi juontamiseen ja julkisuuteen, myös uran mullistava käännekohta.

– Se oli mulle tavallaan semmoinen intensiivinen oppikoulu suoran ison shown juontamiseen, eli sain risuja ja sitten loppuviimein myös ruusuja.

Kanninen juonsi ohjelmaa kaksi ensimmäistä kautta ja jättäytyi sitten pois, koska kotona oleva vauva vei voiton. Vuonna 2012 hän palasi puikkoihin Vappu Pimiän jäätyä äitiyslomalle.

Katso Puoli seitsemän -lähetys Yle TV1 tai Yle Areena torstaina 26.9. klo 18.30 alkaen.

Jaa.
Exit mobile version