torstai, 10 lokakuun

Tamperelaisen ravintolan terassilla ammuttiin useita laukauksia kesällä 2023.

Turun hovioikeus on keventänyt Tampereen Lamminpään ammuskelusta annettua tuomiota.

Ammuskelu tapahtui Lamminpäässä sijaitsevan ravintolan terassilla 13. elokuuta 2023. Tapahtumat alkoivat asiakkaiden välisestä riidasta.

Pirkanmaan käräjäoikeus oli tuominnut tapauksesta Rainer Rikhard Osvald Lindemanin neljän vuoden ja yhdeksän kuukauden vankeusrangaistukseen tapon yrityksestä, törkeästä vammantuottamuksesta, vaaran aiheuttamisesta ja ampuma-aserikoksesta.

Lindeman oli valittanut tapon yritystä koskevasta tuomiosta hovioikeuteen.

Hovioikeus alensi tuomion törkeäksi pahoinpitelyksi ja lyhensi vankeusrangaistuksen kahteen vuoteen ja yhdeksään kuukauteen.

Hovioikeuden mukaan Lindeman ei ollut kohdistanut laukauksia suoraan uhriin, vaan hän oli ampunut kohti maata. Lindemanin ja uhrin etäisyys oli ollut enimmillään muutamia metrejä, ja Lindeman olisi voinut halutessaan osua uhria keskivartaloon.

Hovioikeus katsoo tuomiossaan, että Lindemanin tarkoituksena ei ole ollut tappaa uhria. Lisäksi asiassa ei ole näytetty, että tilanne olisi voinut aiheuttaa uhrin kuoleman. Uhrin vammat jäivät vähäisiksi.

Uhrin tuomio hylättiin

Pirkanmaan käräjäoikeus oli tuominnut tapauksessa myös uhrin laittomasta uhkauksesta.

Myös hän oli valittanut hovioikeuteen. Hovioikeus hylkäsi käräjäoikeuden tuomion.

Uhri oli nostanut tilanteessa esiin pistoolin. Hovioikeuden mukaan tapauksessa on kuitenkin jäänyt näyttämättä, että Lindeman olisi huomannut aseen ja pelännyt turvallisuutensa puolesta.

Näin ollen hovioikeus hylkäsi syytteen laittomasta uhkauksesta.

Tuomiot eivät ole lainvoimaisia. Niihin voi hakea muutosta korkeimmalta oikeudelta.

Jaa.
Exit mobile version