torstai, 24 lokakuun

Ely oli kuollessaan 86-vuotias.

Yhdysvaltalainen näyttelijä Ron Ely, joka tunnetaan parhaiten roolistaan Tarzanina 1960-luvun TV-sarjassa, on kuollut 86-vuotiaana.

Asian vahvistaa Elyn tytär Kirsten Casale sosiaalisessa mediassa. Myös uutistoimisto AP:lle puhunut Casale kertoo isänsä kuolleen 29. syyskuuta kotonaan Kalifornian Los Alamosissa.

Ely tuli tunnetuksi pääroolistaan alun perin NBC-televisiokanavalla vuosina 1966–1968 esitetyssä Tarzan-TV-sarjassa, ja oli merkittävässä roolissa muodostamassa modernimpaa kuvaa kirjailija Edgar Rice Burroughsin 1900-luvun alussa luomasta Tarzan-hahmosta. Sarjaa tehtäessä Ely näytteli villieläinten kanssa ja teki myös omat stunttinsa, joiden hän kertoi aiheuttaneet muun muassa useita luunmurtumia.

Tarzanin ohella Ely näytteli muun muassa elokuvissa Doc Savage: The Man Of Bronze (1975) sekä Expecting Amish (2014). Hän teki myös vierailevia rooleja useissa TV-sarjoissa, kuten The Love Boat, Wonder Woman ja Superboy, sekä toimi kirjailijana.

Urallaan Ely myös juonsi Miss America -kilpailuja vuosina 1980 ja 1981. Kilpailuissa Ely tapasi vaimonsa Valerien, jonka kanssa hän myöhemmin sai kolme lasta.

Lähde: AP

Jaa.
Exit mobile version