keskiviikko, 23 lokakuun

Presidentti vierailee tänään Pohjois-Suomessa. Päivä alkoi Oulusta ja jatkuu Kemiin.

Henna Korkala,

Hanna Juopperi

Tasavallan presidentti Alexander Stubb pitää Pohjois-Suomen tie-, rata- ja lentoyhteyksien parantamista kiireellisenä ja tarpeellisena.

– Tässä turvallisuuspoliittisessa tilanteessa ei ole varaa viivytellä. Ymmärrän toki, että infrastruktuurihankkeet ovat aika usein hitaita, mutta uskon että mahdollisuuden ikkuna on seuraavat vuodet.

Stubb kertoi, että Suomen infrastruktuurin perään kysellään myös Nato-piireissä.

Presidentti kommentoi asiaa tiedotustilaisuudessa Oulussa. Pohjois-Suomen vierailu jatkuu Oulun jälkeen Kemiin, jossa on biotuotetehtaan vihkiäiset.

”Meidän pitää tulla toistemme kanssa toimeen”

Ennen tiedotustilaisuutta Stubbilla oli kansalaistapaaminen kauppakeskus Valkeassa. Mediatilaisuudessa häneltä kysyttiin ajatuksia Suomen sisäisestä turvallisuustilannetta liittyen juuri kauppakeskus Valkeassa kesällä tapahtuneisiin ulkomaalaistaustaisten puukotuksiin.

– Olen asunut maailmalla pitkään, ja aina kun nostetaan esiin se turvallisuudentunne, joka suomalaista yhteiskuntaa ohjaa, niin on yllätyksellä katsottu, miten hyvää se on. Meillä on silti turvallisuushaasteita. Valkean tapaukset ovat traagisia monella tapaa. Meidän pitää tulla toistemme kanssa toimeen. Kaikki lähtee siitä että suhtaudumme toisiamme kohtaan arvostavasti taustasta riippumaatta.

Kansalaistapaamisessa Stubbia haastattelivat Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen nuorisovaltuuston jäsenet Liina Mäkelä ja Jesse Rousu. Nuoret kysyvivät Stubbilta muun muassa, millä mielin hän odottaa ensimmäisen itsenäisyyspäivävastaanoton isännöinnistä.

– Kyllä täytyy myöntää, että Suzannen kanssa ollaan oltu tosi innolla valmistautumassa tähän. Monet eivät tiedäkään, että valmistautuminen alkaa tosi aikaisin. Meillä on ollut jo kesäkuussa ennen juhannusta eka palaveri. Linnan juhlien perinnettä kunnioitetaan, mutta on myös omia näkökulmia.

Stubb vihjasi, että hän uskoo tämän vuoden Linnan juhlien tulokulman miellyttävän Pohjois-Suomessa. Vastaus sai apolodit yleisöltä.

Jaa.
Exit mobile version