sunnuntai, 13 lokakuun

Päivänokoset saivat jäädä, kun seniori-ikäinen diskokansa tungeksi tanssimaan kellariteatteriin.

Pantterikuvioisia tunikoita, glitteripöksyjä ja kukkapaitoja vilisee värivalojen seassa. Joukko iloisia naisia tanssii ja seassa on muutama pikkuisen totisempi mies suorissa housuissaan.

Sellainen on näkymä rovaniemeläisessä iltapäivädiskossa, jonka ikäraja on 65 vuotta. Papereita ei ovella sentään kysytty, mutta ei täällä nuorisoa näy.

Vaikka diskon alkuun on varttitunti aikaa, kellariravintolassa tungeksii jo satakunta ihmistä, joiden tanssijalkaa vipattaa. Nyt jorataan 1970- ja 1980-luvun diskomusiikin tahtiin. Musiikki tulee muistitikulta, joten levytoiveita ei kannata tänään jättää.

Tapahtuman järjestäjä, kaupungin kulttuurituottaja Irene Tikka tarttuu mikrofoniin ja toivottaa diskokansan tervetulleeksi.

– Nyt käjet liikkeelle ja kroppa liikkumaan! Let’s reivataan!

Yhdessä tanssiminen kohottaa mieltä ja kuntoa

Sosiaaliset suhteet tulevat yhä tärkeämmiksi, kun työelämä päättyy ja arkiset kohtaamiset ihmisten kanssa vähenevät. Moni eläkkeelle jäänyt kärsii yksinäisyydestä, kun elämässä on yhtäkkiä vähemmän ihmisiä.

Päiväsaikaan järjestetty ilmainen tanssitapahtuma kaupungin keskustassa virkistää ikäihmisiä, uskoo tuottaja Irene Tikka.

– Mielestäni me voisimme polkaista tämmöisen matalan kynnyksen tapahtuman pystyyn useamminkin ja eri kaupunginosissa, niin kaikkien olisi helppo tulla mukaan, hän sanoo.

Marketta Palojärvi ja Outi Santikko ovat olleet tanssilattialla diskon ensimmäisistä tahdista saakka.

– Joka ikinen kappale on tanssittu. Tänään ei tarvitse mennä enää jumpalle, Outi Santikko sanoo.

Käytännön järjestelyissä ei liikuteltu rahaa

Irene Tikka rohkaisee muitakin kaupunkeja ja yhteisöjä senioridiskon järjestämiseen.

– Se ei ole ollenkaan vaikeaa. Meidän tapahtumassa rahaa ei ole liikuteltu ollenkaan, hän kertoo.

Se onnistui siksi, että tuottaja Tikka, joka on kaupungilla töissä, huolehti käytännön järjestelyistä. Rovaniemen kaupunginteatteri tarjosi tilat ja äänentoiston. Tapahtumatiedotus hoitui ilmaiseksi eläkeläisyhdistysten, kaupungin verkkosivujen ja puskaradion kautta.

Disko on järjestyksessään toinen. Toukokuussa, kun valtava diskopallo kannettiin ensimmäistä kertaa kellariravintolan sisääntuloaulaan, Tikka murehti, tulisiko paikalle ketään.

Tupa oli kuitenkin alusta asti tupaten täynnä. Ihmismäärän sijaan Tikka alkoi pian murehtia, olisiko talossa kaiken varalta sydäniskuri, kun väki tuntui olevan niin kovin villissään.

Villiä on meno nytkin. Tikan mukaan näyttää vahvasti siltä, että diskoja tullaan järjestämään vastedeskin.

This is the night! kähisee Samantha Fox. Touch me now!

Tanssikansa laulaa ja tanssii kädet ilmassa. Yhdestä tanssilattian viereisestä pöydästä kuuluu rivakkaa kopinaa. Siellä istuu vanhempi rouva, joka ei tanssi – vielä. Hän näyttää hyvin onnelliselta ja hakkaa kengänkantojaan rytmikkäästi lattiaan.

Jaa.
Exit mobile version