perjantai, 17 toukokuun

Kevään sarjauutuuksiin kuuluu muun muassa korealainen Parasyte: The Grey, jossa kammottavat loiset ottavat haltuunsa ihmiskehoja.

Poimimme eri suoratoistopalvelujen tarjonnasta viisi suosittua sarjaa, jotka ovat saaneet sekä kehuja että herättäneet laajalti kiinnostusta.

1. Suursarja 1600-luvun kuohuvasta Japanista

Disneyn suursarja Shōgun sijoittuu vuoden 1600 Japaniin. Tuolloin saarivaltio oli sisällissodan partaalla. Poliittista kuohuntaa tulee sekoittamaan Japanin rannikolle haaksirikkoutunut englantilaismies. James Clavellin vuonna 1975 ilmestyneeseen suosittuun romaaniin perustuvaa sarjaa on kehuttu etenkin visuaalisuutensa puolesta. Sarjassa on esimerkiksi nähty valtavasti vaivaa, jotta vaatteiden ja asujen yksityiskohdat vastaavat 1600-luvun Japania.

Shōgun edustaa tyyliltään fiktiota, jossa on myös historiallista pohjaa. Japani-faneille sarja on must. Romaanista on tehty televisiosarja ensimmäisen kerran vuonna 1980.

Shōgunin ensimmäinen kausi on katsottavissa Disney+:lla.

2. Komea scifisarja Game of Thronesin tekijöiltä

3 Body Problem perustuu kiinalaisen scifikirjailijan Liu Cixinin Kolmen kappaleen probleema -romaaniin. Kirjan kääntämistä audiovisuaaliseksi teokseksi on pidetty lähes mahdottomana, mutta näin vain on käynyt.

3 Body Problem on monimuotoinen ja – mutkainen scifisarja, jonka tekemisessä ei ole säästetty rahaa. Sarjan keskiössä on maailman olemassaoloa uhkaava vaara. 3 Body Problemin taustalta löytyvät David Benioff ja Dan Weiss. He ovat aiemmin olleet luomassa ja tekemässä HBO:n legendaarista Game of Thrones -sarjaa.

3 Body Problemin ensimmäinen kausi on katsottavissa Netflixissä.

3. Poliittista satiiria Kate Winsletin tahtiin

HBO:n The Regime edustaa amerikkalaista poliittista satiiria. Pääosassa on Kate Winslet. Hän esittää Elena Vernhamia, kuvitteellisen keskieurooppalaisen valtion diktaattoria. Sarja on saanut vaihtelevia arvioita, mutta Winsletin roolisuoritusta kehutaan.

The Regimen voisi tulkita kommentoivan kiinnostavasti myös nykypäivää. Diktaattori Vernham muistuttaa Vladimir Putinia. Hugh Grantin esittämästä oppositiojohtajasta tulee mieleen Aleksei Navalnyi. The Regimen taustalla on häärinyt suosittua Succession-sarjaa käsikirjoittanut ja tuottanut Will Tracy.

The Regimen ensimmäinen kausi on katsottavissa HBO Maxissa.

4. Kotimainen sarja kietoutuu suuronnettomuuden ympärille

Sekunnit-draamasarjan keskiössä on suuronnettomuus ja sen ympärille nivoutuvat tapahtumat. Valtava junaonnettomuus idyllisessä pikkukaupungissa järkyttää koko Suomea, ja suuronnettomuustutkija Marita Kaila (Leena Pöysti) joutuu uransa vaikeimman tapauksen eteen.

Sarjassa suuronnettomuuden syy on täydellinen mysteeri, ja tällainen lähestymiskulma on herättänyt myös kansainvälistä kiinnostusta. Saksalainen yleisradioyhtiö NDR:n (Norddeutscher Rundfunk) on alusta asti osallistunut käsikirjoituksen kehittelyyn yhdessä Ylen ja tuotantoyhtiön kanssa.

Sekunnit on nähtävissä Yle Areenassa.

5. Loiset ottavat haltuunsa ihmiskehoja korealaisessa sarjassa

Netflixin uutuussarja Parasyte: The Grey jatkaa korealaisen televisiosarjatuotannon voittokulkua. Tässä kauhua ja scifiä yhdistelevässä sarjassa tuntemattomat loiset ottavat valtaansa ihmiskehoja. Olennoilla on myös suunnitelmia saada koko maapallo hallintaansa. Lopputuloksena on tietenkin body horroria eli raakoja kauhukohtauksia ja ihmiskunnan eloonjäämistaistelua.

Sarja pohjautuu japanilaisen Hitoshi Iwaakin Parasyte-mangaan, joka alkoi ilmestyä 1980-luvun lopulla. Brittiläisen populäärikulttuuria käsittelevän NME-julkaisun mukaan Parasyte:The Greyssa puolivillaiset erikoistehosteet loistavat poissaolollaan. Ohjaaja Yeon Sang-ho ”selvästi rakastaa loisiaan ja ihmisiään ja herättää maailman henkiin tarkoilla yksityiskohdilla ja realismilla”.

Parasyte: The Greyn ensimmäinen kausi on nähtävissä Netflixissä.

Jaa.
Exit mobile version