maanantai, 7 lokakuun

Taylor Swift, Coldplay ja Bruce Springsteen ovat tämän vuoden kovimpien ansaitsijoiden listalla.

Talouslehti Forbes listasi kuluneen vuoden aikana eniten kiertueillaan ansainneet artistit.

Mittauksessa laskettiin kiertueiden tulot tammikuusta elokuuhun oletettujen verojen jälkeen.

Listaa dominoi jo toista vuotta peräkkäin Taylor Swift. Swift on esiintynyt tänä vuonna jo 65 keikalla. The Eras -kiertue on Forbesin mukaan tuottanut artistille yli miljardin, josta voittoa 400 miljoonaa dollaria.

Artisti on saanut myös kiertueen fanituotteista yli 70 miljoonaa dollaria tuloja.

Listalla on Swiftin lisäksi kolme muuta palaavaa artistia, jotka löytyivät kovatuloisimpien listalta myös vuosi sitten. Helsingissäkin nähty Coldplay, poptähti P!nk ja kantrilaulaja Luke Combs pääsivät kymmenen parhaan joukkoon myös tänä vuonna.

Eniten yksittäistä konserttia kohden ansaitsi irlantilainen rockyhtye U2, jolla oli mittausjaksolla vain 15 keikkaa Las Vegasissa. Silti yhtye ansaitsi Forbesin mukaan nettona yli 51 miljoonaa.

Listalta löytyvät lisäksi kantrilaulaja Zach Bryan, Suomessakin esiintynyt Bruce Springsteen, Bad Bunny, Madonna ja Justin Timberlake.

Timberlaken kohdalla erityisen kiinnostavaa on se, ettei häntä koskenut rattijuopumustuomio näytä vaikuttaneen kiertueen menestykseen. Forbes arvioi kiertueen tuottaneen artistille 55 miljoonan dollarin voitot, verojen jälkeen.

Talouslehti Forbes kertoo, että kiertueet ovatkin poikkeuksellisen tuottoisia juuri tänä vuonna.

Kiertueilla tienataan enemmän rahaa kuin ikinä, vaikka lippuja myydään vähemmän. Taustalla ovat lippujen nousseet hinnat ja erityisesti dynaamisen hinnoittelun yleistyminen.

Tutkimuksen mukaan 56 prosenttia suomalaisista on myös jättänyt keikka-, konsertti- tai musiikkifestivaalilipun ostamatta tänä vuonna korkean hinnan vuoksi.

Ensi vuonna lista näyttänee kovin erilaiselta, sillä Taylor Swiftin kiertueen on määrä loppua joulukuussa.

Tulevana vuonna isoja kiertueita on kuitenkin ainakin Billie Eilishillä, Metallicalla ja k-popjätti BTS:llä.

Myös paluun tekevä Oasis on saanut fanit taistelemaan keikkalipuistaan.

Jaa.
Exit mobile version