lauantai, 29 kesäkuun

Swiftin vierailu kasvatti matkailualan tuottamia tuloja 75 miljoonan euron edestä. Lisäksi verotulot kasvoivat turistien tuottamasta liikevaihdosta noin 38 miljoonaa euroa.

Poptähti Taylor Swiftin maailmankiertue pysähtyi toukokuussa Tukholmaan, jossa artistilla oli kolme loppuunmyytyä konserttia. Huippusuositun artistin konsertit ovat lipunmyynnin lisäksi kasvattaneet hotellien ja ravintoloiden myyntiä kaikkialla, minne kiertue on edennyt, ja niin näyttää käyneen myös Tukholmassa.

Analyysiyhtiö Upplevelseinstitutet on Tukholman kaupungin toimeksiannosta laskenut, että Swiftin vierailu kasvatti matkailualan tuottamia tuloja 848 miljoonaan kruunun (75 miljoonan euron) edestä. Lisäksi verotulot kasvoivat turistien tuottamasta liikevaihdosta noin 430 miljoonaa kruunua.

Swiftin konserteissa kävi kaikkiaan 131 000 ihmistä. He käyttivät rahaa hotelleihin, ravintoloihin ja huvituksiin. Myynti kasvoi ennakoitua enemmän.

– Nämä ovat erittäin myönteisiä lukuja Tukholmalle ja matkailualalle. On hyvin tärkeää, että saimme kolme Taylor Swiftin konserttia Tukholmaan, sanoi Tukholman kaupungin talousvastaava Karin Wanngård.

Swift-konsertit houkuttelivat myös monia suomalaisia faneja Tukholmaan, koska popin supertähden konserttikiertue ei ulottunut Suomeen.

Lähde: TT

Jaa.
Exit mobile version