sunnuntai, 13 lokakuun

Tutkimusjohtaja esitti 10 000–30 000 euron kannustinta, jos nainen saisi ensimmäisen lapsen alle 30-vuotiaana. Nyt haluamme tietää, miltä ehdotus kuulostaa.

Väestöliiton tutkimusjohtaja Anna Rotkirch esitti sosiaali- ja terveysministeriölle luovuttamassaan selvityksessä kannustimia, joiden avulla suomalaiset saataisiin hankimaan enemmän lapsia – ja mielellään alle 30-vuotiaana.

Yhdeksi keinoksi esitettiin 10 000–30 000 euron arvoista kannustinta, joka koskisi esimerkiksi asunto- tai opintolainaa, verotusta tai eläkkeitä. Kannustimen saisivat perheet, joissa nainen saa ensimmäisen lapsen alle 30-vuotiaana.

Yle haluaa tietää, millaisia ajatuksia ehdotus herättää ja miten se vaikuttaisi lukijoihin. Alkaisivatko alle kolmekymppiset lisääntyä, jos siitä saisi kannustimia? Miltä idea kannustimista kuulostaa? Haluamme kuulla ajatuksia etenkin niiltä, jotka ovat alle 30 tai yrittävät tai harkitsevat yrittävänsä lasta vielä joskus.

Voit kertoa kokemuksesi asiasta alla olevalla lomakkeella. Voit vastata kaikkiin kysymyksiin tai osaan niistä.

Jätäthän nimesi ja yhteystietosi lomakkeelle. Emme julkaise nimeäsi ilman lupaasi, mutta emme voi hyödyntää tietoja, joiden lähettäjää emme tiedä.

Tietoja käytetään vain journalististen sisältöjen tekemiseen ja niitä käsittelevät vain näiden sisältöjen tekijät. Tietoja ei luovuteta ulkopuolisille.

Jaa.
Exit mobile version