perjantai, 20 syyskuun

60 henkilön työpaikat ovat Pietarsaaressa vaakalaudalla. Henkilöstö kokoontuu perjantaina iltapäivällä.

DNA on aloittanut muutosneuvottelut maanantaina. Arkistokuva. Kuva: Susanna Pesonen / Yle

Matkapuhelinkonserni DNA on aloittanut maanantaina muutosneuvottelut.

Yle ei ole vielä tavoittanut konsernin johtoa kommentoimaan uutista, eikä yhtiö ole julkistanut asiasta omaa tiedotettaan.

Neuvottelujen seurauksena esimerkiksi 19 000 asukkaan Pietarsaaren koko konttoria ollaan lakkauttamassa. Nyt selvitetään, olisiko työntekijöillä mahdollisuutta siirtyä työskentelemään esimerkiksi Ouluun.

– Pietarsaaressa ollaan tosiaan sulkemassa koko konttori. Pienelle paikkakunnalle lakkauttaminen olisi todella suuri menetys, kommentoi alueellinen pääluottamushenkilö Tarja Koivisto.

Työntekijät ovat asiasta koolla perjantaina iltapäivällä. Koiviston mukaan muutos on alueelle raskas.

Paikalla Pietarsaaressa on myös valtakunnallinen luottamusmies Mika Oja. Hän kertoo, että työntekijöille on ehdotettu yhtenä vaihtoehtona siirtoa työskentelemään Ouluun. Paikkakuntien välinen etäisyys on 240 kilometriä. Ajomatkaa tulisi kolme tuntia.

– Yhtenä osa-alueena on Pietarsaaren toimipisteen suunniteltu lakkauttaminen. On suunniteltu esimerkiksi toimipaikkasiirtoja Ouluun. Siellä ei ole tarjolla kuin tietty määrä paikkoja. Tässä on nyt 60 työpaikkaa vaakalaudalla. Se on merkittävä määrä, jos siirtyminen Ouluun ei onnistu, Oja sanoo.

Teleyhtiö Telia kertoi syyskuun alussa aloittavansa muutosneuvottelut. Niiden piirissä Suomessa on yli 3 100 tehtävää ja ne voivat johtaa enintään 500 tehtävän päättymiseen, yhtiö kertoo.

Telia Finlandin toimitusjohtaja Heli Partanen kertoi yhtiön tiedotteessa, että Telia haluaa tehostaa ja yksinkertaistaa yhtiön rakennetta ja toimintatapoja.

Uutinen päivittyy.

Jaa.
Exit mobile version