perjantai, 18 lokakuun

Kansanedustaja Ville Merinen (sd.) eli Terapeutti-Ville kritisoi kovasanaisesti sotevaliokunnan työilmapiiriä.

Terapeutti-Villenä tunnetuksi tullut kansanedustaja Ville Merinen (sd.) jää sairauslomalle eduskunnasta. Merinen kertoo asiasta sometilillään.

Merinen kertoo syyksi äitinsä vakavan sairauden sekä sotevaliokunnan huonon työilmapiirin.

– Olen miettinyt kaksi syksyä. Olenko minä vain viallinen vai oikeassa oleva ihminen, kun en kestä sotevaliokunnan meininkiä. Tulin siihen johtopäätökseen. En ole viallinen. Olen itse asiassa yksi tämän talon vahvimpia. Ei tuota kuulukaan kestää, Merinen kirjoittaa Instagramissa.

– Sairain työyhteisö, missä olen ollut.

Merinen pitää mahdollisena, että hän olisi sairastunut uupumukseen tai masennukseen, jos hän jatkaisi nyt kansanedustajana. Hän peräänkuuluttaa muutosta valiokuntatyöhön.

– Eduskunta, puolueet: asian on muututtava. Tehkää nyt vittu jotain. Ei tommosessa paikassa tehdä laadukkaita lakeja, Merinen kirjoittaa.

– Minä oon niitä tyhjiä katseita katsellut. Osa heistä [kansanedustajista] on hyvin väsyneitä. Muistakaa itsenne. Ei voi edustaa kansaa, jos menee rikki.

Sotevaliokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru (sd.) ei halunnut kommentoida Ylelle Merisen väitteitä. Hän kuitenkin kommentoi valiokunnan ilmapiiriä yleisesti paineistetuksi ja sanoo ristiriitojen kärjistyneen tällä hallituskaudella.

Sotevaliokunnan huonosta työilmapiiristä on uutisoitu jo vuonna 2018, jolloin puheenjohtajana oli niin ikään Kiuru.

Merinen ei aio antaa haastatteluja medialle ainakaan vielä.

– Pistän itseni parempaan kuntoon ja sit tavataan taas.

Merinen on ensimmäisen kauden kansanedustaja Pirkanmaan vaalipiiristä ja ammatiltaan psykoterapeutti. Jo ennen eduskuntaan pääsyä hän tuli tunnetuksi mielenterveydestä puhuvana somevaikuttajana. Terapeutti-Villellä on yli 140 000 seuraajaa Instagramissa sekä Tiktokissa.

Lisää sotevaliokunnan tilanteesta tuoreessa Politiikkaradion jaksossa:

Juttua korjattu 17.10. kello 14.07: Merisen puolue on SDP, ei vihreät.

Jaa.
Exit mobile version