lauantai, 5 lokakuun

Mies tuhosi kitaran, jonka väitetään kulkeneen poptähti Taylor Swiftin käsien kautta. Tämän takia koko maailma puhuu Texasin huutokaupan hämmentävästä performanssista.

Iida Littow Putkonen,

Anu Kerttula

Tuntematon mies osti sunnuntaina huutokaupasta kitaran ja tuhosi sen vasaralla yleisön edessä, ja nyt tapauksesta puhutaan kaikkialla.

29. syyskuuta pidetyssä huutokaupassa myynnissä oli laulaja Taylor Swiftin nimellä myyty kitara, josta mies maksoi 4 000 dollaria, vain tuhotakseen kitaran.

Tapaus on saanut niin sosiaalisen median kuin uutismediat sekaisin.

Tapahtumasta leviää somessa useita eri videoita, joilla on kaikilla miljoonia katselukertoja. Asiasta on myös uutisoitu runsaasti viime päivinä.

Kiisteltyä on esimerkiksi se, oliko kyseessä poliittinen kannanotto ja oliko kitaraa oikeasti signeerattu vai ei.

Lue alta kaikki, mitä tapauksesta tiedetään.

Poliittinen vasara?

Kaikki alkoi, kun vanhempi mies voitti huutokaupasta kitaran.

4 000 dollarin hintaan myyty Taylor Swift -brändätty kitara ojennettiin miehelle, joka tuhosi uuden omaisuutensa välittömästi.

Tapaus sattui Texasissa hyväntekeväisyyshuutokaupassa.

Videon perusteella vaikuttaa siltä, että meklari ja yleisö olivat mukana tempauksessa: meklari ojensi vasaran kitaran ostaneelle miehelle, ja yleisön nauru ja kannustushuudot raikuivat salissa.

Hän löi kitaraan 17 reikää.

Voit katsoa videon tapahtumista alta tai viestipalvelu X:stä.

Tempaus tulkittiin lähes välittömästi poliittiseksi kannanotoksi Taylor Swiftiä vastaan ja Donald Trumpin puolesta.

Swift on kertonut julkisuudessa kannattavansa Trumpin vastaehdokasta Harrista ja kehottanut seuraajiaan äänestämään demokraatteja.

Donald Trump taas on kertonut vihaavansa Swiftiä, sen jälkeen kun Trump itse yritti vilpillisesti saada Swiftin fanien äänet.

Muutama päivä huutokaupan jälkeen selvisi, että kitaran oli ostanut 67-vuotias Gary Estes. Estes kertoi NBC:lle ostaneensa kitaran vitsinä, ei suinkaan tarkoituksenaan tehdä poliittinen kannanotto.

Myös huutokaupan järjestänyt meklari Craig Meier kertoi NBC:lle, että kitaran tuhoaminen oli osanottajien mielestä hauska juttu, joka sai yleisön nauramaan.

Toisaalta kitaran tuhonnut Estes kertoi myös kannattavansa Trumpia ja olevansa tyytymätön Taylor Swiftin poliittisuuteen.

– Kyllä, voitte vetää siitä johtopäätökset, Estes sanoi.

Hän luovutti rikotun soittimen The WildGame Dinner -järjestölle, joka kerää varoja maatalousalan opiskelijoille. Kitara on nyt myynnissä eBayssa. Siitä on huudettu perjantaina jo yli 7 600 dollaria.

Huutokauppa järjestettiin Texasin Ellis Countyssä, piirikunnassa, jossa Trump sai enemmistön kannatuksen vuoden 2020 vaaleissa. Alue on tunnetusti konservatiivinen.

Aitoa Swiftiä vai ei?

Poliittisuuden lisäksi tapauksessa hiertää se, oliko kitara aidosti poptähti Taylor Swiftin nimellä varustettu vai ei.

Spekulaatio kitaran aitoudesta alkoi välittömästi välikohtauksen jälkeen, jo ennen kuin kitaran tuhonneen Estesin motiiveista tiedettiin mitään.

Huutokaupan pitänyt järjestö mainosti kitaraa etukäteen Facebookissa kantritähti Taylor Swiftin signeeraamana. Kuvassa ei ollut huutokaupassa myyty kitara.

Esimerkiksi yhdysvaltalainen viihdelehti Variety kuitenkin uutisoi, ettei kitarassa ollut Swiftin nimikirjoitusta.

Lehden mukaan Swiftin fanituotteista tietävä nimetön lähde kertoi, että kitaran mukana oli kyllä signeerattu CD-levy, mutta itse soittimessa ei ollut nimikirjoitusta.

Myös yhdysvaltalaismedia Huffpost uutisoi, ettei kitaraa ollut signeerattu eikä sen mukana ollut aitoustodistusta.

Taylor Swift tai hänen edustajansa eivät ole kommentoineet tapausta.

Tunteet pelissä

Tapaus on herättänyt huomiota myös sen sukupuoliasetelman takia.

Etenkin konservatiivisissa piireissä on pitkään kiertänyt ajatus, että naiset ovat liian tunteellisia politiikkaan.

Estesin julkinen tunteenpurkaus on kuitenkin kääntänyt asetelman päälaelleen. Sosiaalisessa mediassa keskustellaan nyt siitä, ovatko republikaaneja kannattavat miehet liian tunteellisia.

Tapaus on jopa herättänyt keskustelua siitä, että miesten pitäisi saada ilmaista tunteitaan muutenkin kuin vihan avulla.

Suomessa asiasta kertoi aiemmin muun muassa Soundi-lehti.

Jaa.
Exit mobile version