tiistai, 21 toukokuun

Timo Vornanen on ammatiltaan poliisi, mutta on parhaillaan virkavapaalla kansanedustajuuden takia.

Ampumisesta yökerhon edessä epäilty perussuomalaisten kansanedustaja Timo Vornanen on haastattu kolmesti pahoinpitelystä käräjille Pohjois-Karjalassa. Tapauksista yksikään ei johtanut rangaistukseen.

Vuonna 2004 syyttäjä peruutti syytteen, koska toistensa pahoinpitelystä syytetty Vornanen ja toinen mies luopuivat rangaistusvaatimuksesta.

Kahdessa muussa jutussa syytettä ei ajanut virallinen syyttäjä vaan asianomistaja itse.

Jutuista toisessa nainen vaati Vornaselle rangaistusta virkavelvollisuuden rikkomisesta ja pahoinpitelystä, joiden nainen väitti tapahtuneen vuonna 2006. Naisen mukaan Vornanen oli työtehtävissä lyönyt häntä poliisin voimankäyttövälineisiin kuuluvalla patukalla kyynärpäähän niin, että naiselta murtui luu.

Vornasen mukaan hän oli ottanut naisen kiinni epäiltynä näpistyksestä, mutta nainen oli yllättäen lyönyt häntä kohti. Vornasen mukaan hän oli vaistomaisesti torjunut lyönnin kädessään olleella patukalla.

Käräjäoikeuden mukaan patukalla lyöminen ei ollut liiallista voimankäyttöä ja vapautti Vornasen syytteestä.

Kolmannessa jutussa mies vaati Vornaselle ja toiselle miehelle rangaistusta pahoinpitelystä, mutta peruutti kanteensa. Tapaus vaikuttaa liittyneen Vornasen työhön, sillä käräjäoikeuden päätöksessä mainitaan asianosaisena Poliisihallitus.

Syytteistä uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Jaa.
Exit mobile version