perjantai, 20 syyskuun

Poliisi ei enää aktiivisesti partioi alueella. Karhuhavainnoista tulee ilmoittaa heti hätäkeskukseen.

Joensuun Vehkalahdessa ei ole tehty uusia karhuhavaintoja eilisillan jälkeen. Viimeisin poliisin tietoon tullut havainto tehtiin Vehkataipaleella hieman ennen kymmentä illalla.

– On paljon mahdollista, että karhut ovat päässeet poistumaan alueelta, tilannejohtaja Hannu Virolainen Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta sanoi aamulla ennen kahdeksaa.

Tiiviisti asutetulla Vehkalahden alueella tehtiin eilen useita havaintoja kahdesta karhusta. Ainakin toinen karhuista oli iltapäivällä Kuhasalon alueella. Kyseessä on niemi, josta pääsee poistumaan maata pitkin vain Vehkalahden asutusalueen läpi.

Toisesta karhusta tehtiin eilen havainto myös Penttilän päiväkodin liepeillä puoli kahdeksan aikaan illalla. Siellä 15-vuotias poika sai tiellä liikkuneesta karhusta myös videokuvaa.

Vehkataival, jonka lähellä viimeisin karhuhavainto tehtiin, on alueen eteläosassa. Sieltä on yhteys harvaan asutulle alueelle.

Poliisi tai suurriistavirka-apu eivät tällä hetkellä aktiivisesti partioi Vehkalahden alueella. Poliisi toimii, jos karhuista tehdään uusia havaintoja.

– Jos havaitsee karhun, niin heti ilmoitus hätäkeskukseen. Karhuja ei myöskään tule lähestyä, Virolainen sanoo.

Tiedätkö asiasta lisää? Voit lähestyä meitä luottamuksella

Halutessasi voit olla yhteydessä myös sähköpostilla osoitteeseen eevi.kinnunen@yle.fi. Luemme kaikki yhteydenotot, mutta emme pysty takaamaan jokaiselle henkilökohtaista vastausta. Älä vaaranna kenenkään turvallisuutta esimerkiksi häiritsemällä onnettomuuspaikalla viranomaisten työskentelyä.

Jaa.
Exit mobile version